Нейнски: Габриел трябва да предложи коалиционно споразумение с ясни ангажименти

  • 10 януари 2024 11:49

  • 813
  • 4
Нейнски: Габриел трябва да предложи коалиционно споразумение с ясни ангажименти
© Нова тв

Имаме всички шансове да финализираме споразумението за Шенген до края на 2024 г. В момента има подем на нацоналистическите и популистки партии в Европа. Много зависи по какъв начин страната ни и останалите държави ще се представят на предстоящите европейски избори, защото залогът никога не е бил по-голям. Това коментира в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г., бивш министър на външните работи.

По думите ѝ България трябва да отиде много подготвена на тези избори, а там битката ще бъде за това какви ще са Европа и Европейската комисия в бъдеще.

„За финализирането на споразумението за Шенген, България ще преговаря с новата ЕК. Външната ни политика трябва да бъде изключително активна, а вътрешната - устойчива, ясна и предсказуема”, каза още Нейнски.

Тя уточни, че дълго време в общественото пространство е било коментирано, че чрез икономически механизми може да се принуди не само Австрия, но и останалите държави да вземат политически решения.

„Всички решения в ЕС са политически. България трябва да съсредоточи усилия в политическите разговори. Поведението на правителството, на премиера, на външния министър, както и на хората от парламента, е изключително важно. Трябва да направим ясен план за следващите стъпки, за това как България ще изглежда в очите на своите партньори през 2024 година”, добави Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г..

Денков: Смени на министри ще има, очаквам да са единични случаи

Според нея трябва да има яснота относно начина, по който функционира иновацията, наричана „некоалиция".

„Смятам, че Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова трябва да предложи коалиционно споразумение с ясно разписани ангажименти. Така или иначе, мнозинството функционира като коалиция, а когато не са регламентирани отношенията помежду им, започват вътрешнополитически наддавания. Това дава аргументи на онези, които са срещу евроатлантическото мнозинство”, подчерта тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
813 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
малиииии

2024.01.10 | 12:36

4
тоа вампир как смеят да го показват по телевизиите

2024.01.10 | 12:25

3
крадлива корумпирана партия довела само разруха
ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ШИБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.10 | 12:10

2
АТИЛКАТА ПРОСТА- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ е ДУХАЛ на ЛЕВСКИ,БОТЕВ и РАКОВСКИ в ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....БЕЗОБИДЕН ПЕДАЛ Е.
Бояджията

2024.01.10 | 11:54

1
Отвратителна е

Добави коментар

Водещи новини