Какви предимства ще има родната авиация след приемането ни в Шенген по въздух?

  • 05 януари 2024 09:37

  • 1157
  • 5
Какви предимства ще има родната авиация след приемането ни в Шенген по въздух?
© Pixabay

Председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия Тодор Иванджиков сподели в ефира на БНР своето мнение относно решението на Съвета на Европейския съюз за приемането на България и Румъния в Шенген по въздух и вода от 31 март 2024 г.

Според него този ход представлява голямо предимство за развитието на авиацията. В ефира на "Нашият ден" Иванджиков подчерта, че пътникопотокът ще се движи по-гладко и бързо през българските летища след този статут на членство. Това ще съкрати времето, необходимо за обслужването на пътниците и ще подобри общото пътническо преживяване.

Също така, Тодор Иванджиков отбеляза, че ще бъдат направени промени и във вида на обслужване на място в летищата, за да се отговори на нуждите на пътниците от Евросъюза. Този процес на модернизация на летищата ще улесни потока на хора и ще подобри условията за пътниците.

Относно малката авиация, Тодор Иванджиков сподели, че това членство в Шенген ще донесе стимул за развитието ѝ. С новите възможности за пътуване до различни европейски дестинации, малките летища в България ще видят увеличение на пътниците и операциите, което ще насърчи инвестициите в тази сфера.

Накрая, Тодор Иванджиков отбеляза, че членството в Шенген ще опрости бизнес отношенията и обработката на стоки между България и другите държави в Шенген. Този факт трябва да допринесе за по-лесната търговия и по-достъпни цени на стоките за потребителите.

ЕС публикува решението за приемане на България и Румъния в Шенген по въздух и вода от 31 март

Обобщавайки, Тодор Иванджиков подчертава, че членството на България в Шенген ще има значително влияние върху авиационния сектор, обслужването на пътниците, развитието на малката авиация и икономическата активност в страната.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1157 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.01.05 | 11:10

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Снежко Снежев

2024.01.05 | 11:03

4
Така, така... вместо да чакаме пред гишетата на... опашка, то ще чакаме на... заврънтулка:)))! Как ни наказа само нас Господ с такива измекяри за политици:)))?!?

2024.01.05 | 10:47

2
за копейките като педалчето отдолу, което дриска на шльокавица няма значение, то от село не е излизало.
Снежко Снежев

2024.01.05 | 11:01

3
Тиквар, бъди рахат, че си харчиш доларите по... градски, михлюзино:)))!

2024.01.05 | 10:21

1
prestapnici vie parvo shte priemete arabskata paplac izhvarlena ot avstria a pak posle shte vi priemem eventualno da letite i pluvate

Добави коментар

Водещи новини