Проф. Димитър Вацов: ДПС реално влиза в управлението чрез регулаторите

  • 29 декември 2023 13:53

  • 1242
  • 3
Проф. Димитър Вацов: ДПС реално влиза в управлението чрез регулаторите
©

"На фона на тази твърде неспокойна международна обстановка, в която живеем, България се справя относително добре". Това заяви проф. Димитър Вацов, философ и преподавател в Нов български университет.

"Въпреки всички критики към сглобката, към необявената коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, това, заради което правителството беше направено, се реализира – почти план максимум успяват да постигнат управляващите в България", коментира той, като изброи реализираните задачи - влизане в Шенген, получаване на пари по Плана за възстановяване и устойчивост, справяне с бюджета за 2023 г. с дефицит под 3%, изпълняване на критериите за еврозоната, сваляне на инфлацията, промени в Конституцията.

По думите му критики към постигнатото има и някои от тях са основателни. Според него най-големият компромис, който беше направен при конституционните промени, е приемането на поправката, че с 2/3 от народните представители ще се избират членовете на регулаторите.

"Това донякъде е цената за това ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да пусне другите конституционни промени", изказа мнението си той в интервю за предаването "Хоризонт за вас". И обясни, че тази поправка означава, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще участва в реденето на кадровия състав на регулаторите. Така ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с реално влиза в управлението чрез регулаторите, изтъкна проф. Вацов.

Според политолога с приемането на бюджета за следващата година има едногодишен хоризонт, в който може да се работи спокойно, без да очакваме да падне правителството. То може да падне, но ще е по други причини, добави той.

Цветанка Андреева: Радев вече прави политически планове. Може да измести и Костадинов, и Нинова

Проф. Димитър Вацов допуска, че след ротацията съотношението на силите в правителството ще остане каквото е в момента. Той не очаква да бъде сменен военният министър Тодор Тагарев. Другото знаково лице в правителството е финансовият министър Асен Василев.

"Ако тези две знакови лица бъдат бутнати при ротацията, ще имаме неясно каква промяна в баланса на силите и в посоката на управление на страната. Ако не бъдат бутнати, правителството ще остане стабилно, относително със същата посока на действие", обясни той. По думите му Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на не може да стане премиер.

Проф. Димитър Вацов смята, че има успокоение в обществото, а посоката на България е стабилна. "Проруската пропаганда, популистката пропаганда, която тече и която разлайва кучетата и настройва хората едни срещу други, започва да се свива", каза още той пред БНР.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1242 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.29 | 18:24

3
Всички са маскари,и Ахмед, и Делян,мислят че хората не ги видяха,

2023.12.29 | 15:44

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
е как

2023.12.29 | 14:00

1
тагаренко ще бъде сменен или пък кокорчо.. директно от Козяк назначени за министри

Добави коментар

Водещи новини