ОИК-София разглежда сигнал срещу Васил Терзиев

  • 22 декември 2023 08:55

  • 2671
  • 10
ОИК-София разглежда сигнал срещу Васил Терзиев
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно днес заради постъпил сигнал относно правомощията на кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите. Пред БНР председателят на комисията Полина Витанова обясни: 

"Сигналът е за вероятна несъвместимост на кмета Терзиев съгласно член 41, алинея 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Посочено е, че той все още има дялово участие в търговско дружество. Днес в 13 часа ще има заседание на ОИК. По-късно ще бъде качен на сайта протокол от заседанието - ще бъде ясно от кой е сигналът и точно какъв е".

Васил Терзиев: Днес качеството на въздуха над София не е толкова лошo като вчера

В предаването "Преди всички" Витанова обясни каква е процедурата:

"Той следва в 30-дневен срок да е предприел действие за прекратяване на търговската си дейност и съответно участие в управлението на търговски дружества. Трябва да е уведомил за това писмено ОИК. Г-н Терзиев има подадено уведомление в този 30-дневен срок. Оттук насетне следва комисията да установи дали той е предприел тези действия, за да прекрати участието си. Комисията ще изиска необходимите документи за това, които след това да прегледа. Г-н Терзиев ще има възможност след това в 3-дневен срокда представи становище".

По думите й при установяване, че тези действия не са извършени, се прекратяват правомощията на кмета. В обратния случай - сигналът няма да има основание.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2671 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ваня глигорова

2023.12.22 | 11:49

9
толкова съм гладна, че чак съм отчаяна от глад
ваня глигорова

2023.12.22 | 13:34

10
и пак го близнах немит.

2023.12.22 | 11:27

7
Позор“: В САЩ съжалиха, че не са се вслушали в думите на Путин за Украйна 22.12.2023 08:23 Ритър: Западът не е способен да разбере позицията на Путин за Украйна „Позор“: В САЩ съжалиха, че не са се вслушали в думите на Путин за Украйна Западните страни не се вслушаха в исканията на руския президент Владимир Путин към Украйна и НАТО, така че сега плащат за това, пише бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър в статия за Consortium News. „Ако те (Западът – бел.ред.) разбираха Путин, щяха да имат добрите шансове да избегнат военния позор, икономическите последици и геополитическата изолация, които ги сполетяха, след като Украйна отказа да сключи мирните споразумения“, каза той. Ритър също подчерта, че Западът дори не е направил опит да разбере исканията на Русия, а вместо това е започнал съзнателно да очерня страната и нейния президент. „Тяхното престъпление беше не само, че не знаеха как да разберат Путин, а по-скоро, че съзнателно отказаха да опитат, избирайки пътя на преднамераното сплашване и лъжите за Русия и нейния лидер пред западната аудитория», резюмира експертът. Както заяви Кремъл, ситуацията в Украйна може да премине в мирното русло, при условие че се вземат предвид фактическата ситуация и новите реалности. Всички искания на Москва са добре известни. Руският президент Владимир Путин заяви по-късно, че ако Украйна иска преговорен процес, тогава не са необходими театрални жестове, а указът, забраняващ преговорите с Русия, трябва да бъде отменен. Според него Русия никога не е била против разрешаването на конфликта в Украйна по мирен път, но при спазване на руските гаранции за сигурност.

2023.12.22 | 11:48

8
ритър е осъден педофил на работа при магроша симонян, можеше със същия успех да ми цитираш и маша захаровна
????

2023.12.22 | 10:48

6
А,КОЙ,КОЙ,КОЙ РАЗГЛЕЖДА СИГНАЛИТЕ за ИЗЧЕЗНАЛИТЕ МИЛИОНИ от столична община ????????????????????????????????????

2023.12.22 | 09:58

3
Че то при ПеПерасите има ли някой свестен бе? Киро излъга , Асен Швестера ограбил съдружниците си и страната ни , сега Терзийчето и той маминия лигльо в конфликт на интереси, Ристьо Маджото с апартамент в Брюксел за 2000 евро - да, две хиляди евро не се чудете тъй е вълшебник и намира такива евтинийки. Забравихте сигурноста при Г.Е.Р.Б и си натресохте тези шарлатани.

2023.12.22 | 10:15

5
Сигурност при герберастите имаше само в мизерията и кражбите, а сега е коалиция с променливите шарлатани и дпс.
WC

2023.12.22 | 10:09

4
педераси от всички страни, съединявайте се.....

2023.12.22 | 09:58

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.22 | 09:25

1
няма страшно - ще променят я някой закон, я нещо в конституцията и ще оправят нещата!

Добави коментар

Водещи новини