Екатерина Захариева за промените в Конституцията: Даваме възможност за самостоятелност на съда

  • 19 декември 2023 18:09

  • 1097
  • 3
Екатерина Захариева за промените в Конституцията: Даваме възможност за самостоятелност на съда
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Даваме възможност за самостоятелност на съда. Това каза пред журналисти депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, след като парламентът прие на второ четене промените в Конституцията.

Обществената квота, която парламентът ще избира, чуха се много критики, че ще бъде политическа, в текстовете сме дали гаранции, че те трябва да са партийно неутрални. Убедена съм, че когато разпишем текстовете в Закона за съдебната власт, тези, които се притесняват, ще се убедят, коментира Захариева. Трябва да има отчетност на прокуратурата и се надявам, че това, което приехме днес, а утре - окончателно, ще даде тази отчетност, каза още депутатът.

Министър Славов: Приетите на второ четене промени в Конституцията са по-добри от внесените

Радвам се, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е останаха в залата, защото дебатът се обогатява, заяви Захариева по повод това, че депутатите от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ напуснаха залата и не участваха в дебатите и гласуването, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1097 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДОСЕГА НЕ Е БИЛ

2023.12.19 | 21:26

3
ЗНАЧИ ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ СА НЕВАЛИДНИ И АС НЕ СЪМ КЛИНИЧНО ЛУД :)

2023.12.19 | 20:19

2
Мърша

2023.12.19 | 20:05

1
15 ГОДИНИ ЗАЩО НЕ МУ ДАВАХТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА САМОСТОЯТЕЛНОСТ КОЯТО ИМА ПО КОНСТИТУЦИЯ? ЗАЩО НАРУШАВАХТЕ КОНСТИТУЦИЯТА?

Добави коментар

Водещи новини