Ганев: Служебният кабинет пак ще е предлаган от президента, но през задната врата

  • 18 декември 2023 14:28

  • 1080
  • 5
Ганев: Служебният кабинет пак ще е предлаган от президента, но през задната врата
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Никой не е печелил от политически сблъсъци в парламента. Ако има някой, който би спечели и поне не би загубил, е този, който стои отстрани. Това каза пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център "Тренд". 

Според него се търси привличане на вниманието върху някои въпроси, но няма да произтече нещо "кой знае какво" като политическа последица от тази акция в парламента.

Ганев: "Сглобката" е пренареждане между стари опоненти, оказали се от едната страна на барикадата

В предаването "12+3" Димитър Ганев коментира поправките в Конституцията в частта им за служебното правителство, като заяви, че не може да се прави закон за човек, имайки предвид президента Румен Радев:

"В случая дори не се прави закон за човек, а се прави конституционна реформа за конкретен казус. ... Служебното правителство е създадено за форма на решаване на политическата криза. Институт, който да приложи някакъв преход, в който да се стабилизира ситуацията в политически план. Това, което се прави в момента, е по-скоро да се влоши политическата ситуация и да се удължи политическата криза".

Политологът обобщи, че след промените в Конституцията пак ще има кабинет, предложен от президента, но през задната врата:

"Ще трябва Конституционният съд да излезе със становище дали това не е от компетенциите на Велико народно събрание".

По думите му от орязването на правомощията му може да спечели самият президент:

"Той се позиционира като основна алтернатива на това управление... Те правят подарък на Румен Радев, като показват, че техният опонент е в президентството и ще му орежат правомощията. Легитимират го като основен свой опонент".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1080 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.12.18 | 17:34

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
ne

2023.12.18 | 15:22

2
maloumnici konstituca ne se promenia ot kradci kato tikvata kirco i asenka a ot hora sas kostiticionno obrazovanie
долния малоумник

2023.12.18 | 16:55

4
Ми и тогава са се о,к,ъ,к,а,л,и както и сега, ти кво, доволен си, че крадци ти променят конституцията тогава и сега, така ли.

2023.12.18 | 15:39

3
вЕрно ли? А как тогава я смениха лиЛлЛов и луканков? Те малки крадци ли бяха? Тогава можеше, а сега не? Говноядче червено си.

2023.12.18 | 15:18

1
ako prezidentat shte minava prez zadnata vrata na koziak da se otkaje ot tezi pravomoshtia i da gi dade na kradcite

Добави коментар

Водещи новини