Антоанета Цонева за ПСА: Актът на демонтаж беше твърде закъснял

  • 17 декември 2023 09:49

  • 1957
  • 37
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Нямаше да има изненада в това, което Елеонора Митрофанова щеше да каже по БНР. Но по-важното е, че политиците не може и не трябва да се месят в съдържанието, което медиите създават. Това заяви народният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България” Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в по БНТ във връзка с неизлъченото интервю на посланика на Русия в предаването “Политически НЕкоректно” с Петър Волгин в събота.

Всичко по темата:
Демонтажът на Паметника на Съветската армия 110

Според нея е назрял моментът да се проведе сериозен разговор за състоянието на обществените медии. “Имаме нужда от качествена промяна на нормативната рамка за БНТ и БНР, така че двете медии да работят в среда на автономност, независимост и да отговарят в пълна степен на своята обществена роля”, коментира Цонева, като добави, че това е един от основните й приоритети като член на комисията по медии и култура в парламента.

“В нашия план за управление е записано, че трябва да има промени в Закона за радио и телевизия и да се преразгледа начинът на финансирането на БНТ и БНР, за да могат да създават продукт и съдържание така че да отговарят на мисията си “обществена медия”. Трябва да се дебатира и точно какво точно за тях означава “мисия”, заяви представителят на „Да, България“.

Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в заяви, че в бюджета за 2024 г. ще има безпрецедентно увеличение  в средствата за култура - над 140 милиона лева ръст спрямо тази година. От тях поне 80 милиона лева са предвидени за сценични изкуства, а 11 милиона лева за опазване на културното наследство.

“Нашият поглед към развитието на културата е да има ясни програми и ясни цели. Успяхме в много разговори да постигнем отпадането на едни рестрикции, които не даваха възможгност за повече субсидии на културни институти, като театри, филхармонии и др. Може да се каже, че сме отворили шлюзовете пред културната индустрия - хората, които правят изкуство, да бъдат по-спокойни и да могат да творят”, заяви Цонева. Тя отхвърли като спекулативно твърдението, че някой депутат може да осигури милиони левове в бюджета без разговор по същество.

Антоанета ЦоневаАнтоанета ЦоневаАнтоанета Цонева е български експерт по изборен процес и гражданско участие в определи като закъснял акт демонтирането на паметника на съветската армия. Според нея и с оглед на състоянието на скулптурния комплекс институционалните действия са били задължителни.

Румен Христов разкри какво ще се случи с Паметника на Съветската армия

“Сега се показа готовност и воля, има осигурен бюджет, технически възможности и планове, по които да се извърши демонтажът. От документите, които бяха представени от областната управа в Народното събрание виждам, че случващото се в последните дни е в рамките на закона”, каза тя.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1957 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
^^©∆@

2023.12.17 | 18:05

37
Ционистка пионка в ръцете на САЩисия. Изключително злобно същество! Излъчва нескрита омраза към всичко българско! Достатъчно е да споменем Красьо Черния и нищо друго няма да е необходимо, за да представим що за индивид е! Смърт на ционизма, свобода на Народа!
miso

2023.12.17 | 13:07

36
ba ti i grozotijata
miso

2023.12.17 | 13:05

35
abe mamicata vi naroda gladuva a vie se zanimavate s gluposti
уф, чи мириши

2023.12.17 | 13:01

34
Миризливата Цона пак осмърдя ТВ-тата!
уф, чи мириши

2023.12.17 | 13:01

33
Миризливата Цона пак осмърдя ТВ-тата!
Асен

2023.12.17 | 12:54

32
Траверс

2023.12.17 | 12:45

31
Българите са от ХУНИТЕ ФРАНКИТЕ-ГЕРМАНИ ВАРВАРИ "АССЕН" (АЗИАТЕН) ВЪЛЦИТЕ идващи от Алтай МОНГОЛИЯ МАНГАЛИЯ. 146г. се преместват от Алтай на Запад и се настаняват на устието на р. ВОЛГА. Там нападат СЛАВЯНСКИТЕ ДРЕВНО РУСКИ ПЛЕМЕНА. ГЕРМАНОРИХ ВАРВАРИНА УБИВА РУСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ БУС БЕЛОЯРА. БАЛТАЗАР по-късно прави преход от Волга до Дунав и по Дунав стигат до Германия, която тогава не е съществувала. Следва АТИЛА завоювал огромна територия, след него започва Хунската История на Варварите ОН-ОГУРИ (10-ОГУРИ) ТЮРКИТЕ БЪЛГАРИ - КУТРИГУРИ УКРАИНЦИ и УТИГУРИ БЪЛГАРИ, воюващи за пари за ВИЗАНТИЯ. Да Ви прилича нещо на Днешна Украйна и България. Това е ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ БЪЛГАРСКА. ВАРВАРИ! Името на БЪЛГАРИТЕ не може да бъде изчистено. СССР го бе ИЗЧИСТИЛ, но ВАРВАРИТЕ се върнаха обратно към ВАРВАРСТВОТО. Относно ТРАКИТЕ, те са предшественици на ХУНИТЕ ХАТИ ХЕТИ ГЕТИ ГОТИ от ЕГИПЕТ, те са ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНСКИ ТЮРКИ, а АЛТАЙСКИТЕ са ИЗТОЧНИТЕ ТЮРКИ. В ТЮРКМЕНИСТАН също има област БАЛКАН, най ЗАПАДНАТА ОБЛАСТ на ТЮРКМЕНИСТАН ЗЕМЯТА на УТИГУРИТЕ - БЪЛГАРИТЕ сиреч.

2023.12.17 | 12:02

28
Ела другарю Путин и ни освободи от народните предатели! Лъжа кражба и фашизъм трови вече 34 години народът ни. Ела другарю Путин, ще те посрещнем с хляб и сол като освободител!

2023.12.17 | 12:06

30
Слава на Путин!

2023.12.17 | 12:05

29
Вечна дружба с СССР и БСП и Възраждане!!!
Бояджията

2023.12.17 | 11:55

27
Срамувам се че съм българин съжалявам

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини