Белобрадова: Разосиновяване ще може да настъпи само при изключително сериозни обстоятелства

  • 13 декември 2023 13:42

  • 1194
  • 1
© Novini.bg

Трябва да има изключително сериозни обстоятелства, при които да настъпи разосиновяването - това са основните промени в Семейния кодекс. Това заяви пред журналисти депутатът от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова. 

"Всичко, което сме събрали като информация от социални работници, от хора, които работят с деца, които са осиновени, казват, че това е най-ужасяващата травма, която може да се случи в живота на едно дете. Предвиждаме изключително сериозна социална работа, която също ще бъде регламентирана в следващите месеци, както и съдебно решение, което трябва да урегулира този процес и да се види всъщност какви са изключително сериозните обстоятелства, които налагат подобен процес", добави тя. 

Отпада тайната на осиновяването

"Сега може да бъде по молба на родителите или да бъде приведено дори като административна процедура. Въпросът е какви са обстоятелствата, поради които съдът или административен орган ще вземе това решение, защото трябва да бъдат изключително сериозни обстоятелствата, при които разосиновяването се случва.  Досега съдебната практика беше такава, че в голяма степен обстоятелствата се тълкуваха по различен начин от различните съдии. Сега ще бъдат дадени отправни точки", обясни народният представител.

"Социалните услуги, които се занимават и работят с разосиновени деца не прсто отделят огромен ресурс за работа с тези деца, но въпреки работата, този процес понякога е абсолютно необратим", каза още тя. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1194 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 14:03

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини