Цветанов: Да настояваме за обвързващо решение за "сухопътен Шенген" до средата на 2024 г.

  • 12 декември 2023 13:25

  • 836
  • 3
Цветанов: Да настояваме за обвързващо решение за "сухопътен Шенген" до средата на 2024 г.
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

България и Румъния не трябва да приемат предложението на Австрия, защото това няма да ни направи пълноправни членове на Шенген.   

Това каза пред БНР бившият министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и уточни, че страните ни са покрили всички критерии за пълноправно влизане в Шенгенското пространство:

"Това ще създаде неяснота в един хоризонт от време дали въобще ще бъдем приети в сухопътния Шенген при това разделение, което се прави в момента. България и Румъния трябва да координират действията си с Европейската комисия и да има задължително обвързващо решение и за сухопътните граници, като това трябва да бъде не по-късно от средата на 2024 година и с ясна дата, приета сега или в началото на януари".

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа изтъкна консолидацията на всички политически сили в България около темата "Шенген", а и на евродепутатите ни: "Трябва да се окаже дипломатически натиск, за да бъде преодоляно това вето от Австрия и Нидерландия".

Според него Нидерландия е ключът към Шенген, защото тя блокира само България, а "пусна Румъния":

"Притеснен съм, че с австрийското вето, което беше досега, но вече са склонни да дадат възможност за "въздушен Шенген", България може да остане в ситуация с блокиране само от Нидерландия". 

Цветан Цветанов: Очертава се огромен вакуум на политическата сцена

Последвайте канала на

Десислава Станева
836 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хаха

2023.12.12 | 17:55

3
Дасиго духате у усраните гащи долени подлоги на бесилото оставка долни кекемяни

2023.12.12 | 13:41

2
Този е духал на много чифути...снимката е ясна..

2023.12.12 | 13:34

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини