Илияна Йотова отива в Париж

  • 11 декември 2023 11:52

  • 783
  • 1
Илияна Йотова отива в Париж
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

На 11 и 12 декември вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще бъде на посещение в Париж във връзка с 30-годишнината от пълноправното членство на България в Международната организация на Франкофонията. Честванията са под патронажа на вицепрезидента, съобщиха от президентския прессекретариат.

В понеделник годишнината ще бъде отбелязана с концерт-спектакъл в централата на ЮНЕСКО – организацията на ООН за образование, наука и култура. Спектакълът е посветен на 60 години от загубата на световноизвестната певица Едит Пиаф.

За седма година: Вицепрезидентът Йотова е патрон на инициативата на британското посолство „Посланик за един ден“

С концерта под патронажа на вицепрезидента, на вицепремиера и министъра на външните работи и на френската Национална комисия за ЮНЕСКО се отбелязват и 40 години от вписването на първите четири български обекта в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО и 20 години от приемането на Конвенцията за нематериално културно наследство. Спектакълът е дело на Вера Шандел и Ангел Заберски трио под сценографията на Марияна Арсенова. От наследниците на Едит Пиаф е заявена среща с вицепрезидента.

Във вторник са планирани разговори на Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле и с Лоик Ерве – заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.11 | 14:59

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини