Симидчиев, ПП-ДБ: Столът на здравния министър винаги е несигурно място

  • 09 декември 2023 09:39

  • 925
  • 5
Симидчиев, ПП-ДБ: Столът на здравния министър винаги е несигурно място
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Винаги съм си гледал работата – полето, което управлявам. В конкретния случай има хора, които са отговорни. Те са взели решение. То може да се оспорва по институционален начин, но това не е работа на парламента. В България всеки гледа да се меси в работата на другите. Това коментира в сутрешния блок на bTV народният представител от ПП-ДБ д-р Александър СимидчиевАлександър СимидчиевД-р Александър Симидчиев  е пулмолог, интернист с дългогодишен опит в областта на белодробната.

„Имам законодателна власт, която се занимава със законите и бюджетите. Имаме изпълнителна, която реализира тези средства в най-ефективните политики. Имаме си и съдебна власт“, посочи той.

Ангелов за казуса „Пирогов”: Няма как министър Хинков да управлява на инат

„Има официален доклад, който твърди едни неща. Червените флагове са, че има твърдения, че някои обществени поръчки не са направени така, както трябва. Има възлагане на дейности, които не са направени на базата на обществени поръчки. Има червени флагове, но моята работа е да гледаме политиката – законите в здравеопазването и то да има достатъчно пари“, подчерта Симидчиев.

Когато проф. Балтов беше назначен в „Пирогов“ имаше огромен скандал. Когато го уволняваха, отново имаше огромен скандал. Причината са, че намесата на политическата част върху експертната води до недоверие и несигурност за работещите. „Пирогов“ е една от петте най-големи болници. От проф. Костадин Ангелов насам здравните министри изпълняват 20% от мандата си – по-малко от година. Такава бърза смяна на министри. Един министър, който идва да провежда стратегическа политика, как може да го направи с хоризонт от една година? Столът е горещ, клатещ се и е несигурно място, а се изисква стратегическа политика, каза още той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
925 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петър

2023.12.12 | 18:58

5
ДБ нямат читави кадри и това е то!
Димо

2023.12.12 | 16:20

4
Тоя продажен коронопоклонник да не се обажда много
Тони

2023.12.12 | 16:19

3
С министри като вас здравното министерство няма никакви шансове да прокопса
Тошо

2023.12.11 | 11:12

2
И този е един разбирач..

2023.12.09 | 11:32

1
Г-н Симидчиев, не виждаме стратегията на вашия министър Хинков.Виждаме неистов стремеж към овладяване и жажда за власт. Това ли е промяната?Стани, за да седне моят човек.

Добави коментар

Водещи новини