Проф. Киров за промените в Конституцията: По Коледа стават чудеса

  • 08 декември 2023 20:35

  • 2063
  • 3
Проф. Киров за промените в Конституцията: По Коледа стават чудеса
© Нова телевизия

„Никоя правна норма, никой закон, колкото и съвършен да е той, не може да доведе до приказен резултат, защото законите действат чрез хората. Хората правят така, че законите да бъдат ефективни и да доведат до целите, за които са създавани. Така че ние не можем да кажем още отсега какъв ще бъде резултатът от предлаганите конституционни промени.” Това заяви в „Интервюто на NOVA” преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров. Коментарът му е във връзка с промените в Конституцията, които бяха приети от парламента на първо четене.

По думите му оттук нататък започва истинската и интересна работа. „По Коледа стават чудеса, да се надяваме на хубави чудеса”, добави той.

Пеевски: Вероятно до Коледа ще приключим с Конституцията

„От конституционните промени, които бяха предложени, отпада само една – за промяна на датата на националния празник, тъй като е ясно, че той ще остане на 3 март. Другото подлежи на доизкусуряване с предложенията, които ще направят между първо и второ четене депуатите в Народното събрание. Най-вероятно ще има доста сериозни изменения и политическите сили от т.нар. некоалиция са готови с тези предложения, но те засега остават тайна и не са споделени с никого”, коментира проф. Киров.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2063 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.09 | 06:25

3
поредният неграмотен лайнар от доказаната банда преписвачи на юридическия факултет.
чудо ще е

2023.12.08 | 23:49

2
ако България съществува след още 35 години викане на йес на всяко нареждане на вашингтон и брюксел
съни

2023.12.08 | 21:27

1
стават но не в нашия свят.

Добави коментар

Водещи новини