Бойко Ноев: Битката за България тепърва предстои и "Лукойл" има основна роля

  • 07 декември 2023 17:55

  • 2479
  • 4
Бойко Ноев: Битката за България тепърва предстои и "Лукойл" има основна роля
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Най-важната новина е, че "Лукойл" обяви, че е готов да продаде бизнеса си. Това е изключително важен обект, стратегически, макар че не е обявен за такъв, а ние говорим все едно ще се продава торба с картофи и говорим за дерогацията. "Лукойл" може да бъде ползван и България да бъде клатена, защото Русия ни е обявила за неприятелска държава.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият военен министър Бойко Ноев, който коментира темата "Лукойл" и дерогацията на руски петрол.  

Ще се стигне ли до продажба? „Лукойл“ преразглежда бизнеса си в България

"Аз призовавам правителството да обърне огромно внимание на тази евентуална продажба. В Русия не са глупави и имат свои интереси тук. Битката за България тепърва предстои и "Лукойл" има основна роля. Българската държава трябва да вземе отношение и да каже - стоп, ние ще решаваме на кой ще се продава. България трябва да има опция първа да си откупи "Лукойл" и това трябва да се закове законодателно. Задължително е България да си възстанови контрола над "Лукойл". Не може руснаците да го продават, без първо да попитат България", категоричен бе той.  

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха за дерогацията

"В момента на политическата сцена се е настанил един фалшив евроатлантизъм. Водачите му са ясни - Борисов и Пеевски. Всичко това си личи с това желание за дерогация веднага. Аз се чудя как Доган е готов да си жертва партията, като постави начело Пеевски. ДПС е важна партия за България и сега може да бъде зачеркната с един жест. Това е мое мнение разбира се. На Борисов също беше показан жълт картон. Някой го лъже, че ще му се размине, но това няма как да се случи, а напротив - колкото повече се опитва да реабилитира Пеевски, толкова повече и той се приблибжава към "Магнитски". Борисов също може да завлече част от партията си надолу", прогнозира Ноев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2479 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Да, предстои битка

2023.12.07 | 20:45

4
Вътрешна, наша. Има много тъпоноевски, шаламановски, тагаревски глави за ...

2023.12.07 | 20:44

3
Говньо

2023.12.07 | 20:43

2
Ноев ти си сфиня смрадлива воняща, БОКЛУК комунистически МАРОДЕР
този иска да каже

2023.12.07 | 17:58

1
че не трябва да се продава на азербайджанци, а на краварите

Добави коментар

Водещи новини