Венко Сабрутев: Нямa как държавният бюджет да стане жертва на един директор на болница

  • 07 декември 2023 08:07

  • 1328
  • 5
Венко Сабрутев: Нямa как държавният бюджет да стане жертва на един директор на болница
© БТВ

Днес продължаваме разглеждането на данъчните закони. Следващата седмица се очаква приемането на малкия кна големия бюджет. Това заяви пред бТВ Венко Събрутев от ПП-ДБ.

"Нямa как държавният бюджет да стане жертва на един директор на болница, за която има ясни доказателства, че има злоупотреби. Може ли бъдещето на всички нас да е заложник на интересите на една или друга политическа партия", каза депутатът по повод скандала с "Пирогов". 

Държавният бюджет са политиките на хората и качеството на живот, коментира той.

Министър Хинков: Заставам зад решението си за „Пирогов“, не изпълнявам политическа поръчка

"За шефа на "Пирогов" има решение, има одитен доклад, нарушения, имаме здравен министър. За мен този казус не съществува."

Напомни, че Радев също е спрял по времето на служебните кабинети бюджета: "И виждате къде е той - рекордно нисък рейтинг. Т.е за нито една политическа партия не е имала плюсове от спирането на бюджета."

Имам само една забележка към здравния министър, че направи одит само на една болница. Защо не "Майчин дом"? Защо не се направи цялостен одит на здравната система, пита депутатът от "Промяната".

Отношенията ни с ГЕРБ са трудни, сложни, понякога невъзможни. Виждаме големи напъни от страна на ДПС да ги вкарат във властта. Знаем, че за ГЕРБ ДПС са като ДБ за ПП - естествен партньор. ДПС не участва във властта - абсурди е да управляват 1/3 от регулаторите, разкри той.

ПП-ДБ влезе в една неестествена некоалиция - искаме само да изпълним управленската ни програма, коментира Сабрутев.

Пеевски за скандала около „Пирогов“: Това трябва да свърши ВЕ-ДНА-ГА!

Според него парламентът верифицира корупционни практики за половин милиард. Той коментира, че "Възраждане" гласуват само по сигнал на ГЕРБ, завърши Венко Сабрутев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1328 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
син седераст

2023.12.07 | 10:44

5
отдавна му казвам да си смени това име, ходи да се излага като истински пепеец
Абе

2023.12.07 | 09:08

3
Тоя ссбрутев д върви на майната си и какво шибсно име като него и докога разни глупаци ще дават мнение за нещо дето не го разбират

2023.12.07 | 09:54

4
ТИ ЩЕ ВЪРВИШ НА МАЙНАТА СИ МУТРО КРАДЛИВА

2023.12.07 | 08:49

2
НЕ СИ РАЗБРАЛ, НА ГЕРБ НЕ ИМ ПУКА ЗА ДИРЕКТОРА НА ПИРОГОВ. ТЕ ПРОСТО ДЕМОНСТРИРАТ СИЛОВИ МЕТОДИ. ИСКАТ ДА РУШАТ, ДА СЪЗДАВАТ ПРЕЧКИ ДА ПОКАЗВАТ ЧЕ ОТ ТЯХ ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ НЕЩО И АКО НЕ ИСКАТ ЩЕ СПРАТ И ЩЕ ПРЕЧАТ И ЩЕ РАЗВАЛЯТ.

2023.12.07 | 08:46

1
vij sa kav sopol si ve sabrutev

Добави коментар

Водещи новини