Панев: Оставката на здравния министър не е обсъждана

  • 06 декември 2023 18:01

  • 931
  • 5
Панев: Оставката на здравния министър не е обсъждана
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Оставката на здравния министър не е обсъждана, заяви зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" Владислав Панев в интервю за "Лице в лице".

И добави, че в действителност обсъждането на личности не е правилният фокус и това не води до решаване на проблемите на хората и развитие. "Няма приоритети от страна на правителството какво точно следва и се гони като цел. Ако няма цел, се стига до разправия за личности", добави Панев. 

Той отбеляза необходимостта от ясен график и какви точно реформи ще бъдат направени през следващата година.

По думите му, ако продължаваме по този начин, няма смисъл от ротация в кабинета. Панев обясни и че важното не дали ще има смяна на министри. "Ако нямаме ясен план за образование, енергетика, то тогава няма смисъл да ходим на избори", посочи той и обясни, че дори при нови избори, фундаментите няма да се променят. 

Желязков: Ако на някого не му издържат нервите, отиваме на избори

"Никога не е имало такава политическа безпомощност в България, такова безхаберие и нежелание да се работи", обобщи Драгомир Стойнев от БСП.

И критикува народните представители, че не се движат по дневния ред на обществото и решаване на истинските проблеми, а изкуствено създават свой собствен дневен ред. 

Според него, и при образованието нещата не стоят по-различно. "Променяме съдържанието, начинът на финансиране, но никой няма истинска идея", добави той и даде пример и с болнциите, които се създават с цел най-вече печалба, като на заден план се поставя истинското им предназначение, а именно - да лекуват българските граждани. 

"Положението е страшно: трябва да избираме дали продължаваме същата агония, или ще има нови избори", каза още Стойнев. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
931 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петър

2023.12.07 | 20:33

5
Кой е Панев, че да иска оставки, много си е повярвал нещо
севда тв

2023.12.06 | 22:15

4
панчо мама, я кажи колко апартамента надипли от закуските в парламента!

2023.12.06 | 20:47

3
Готина врътовръзка!
Очилатата х.л.е.б.а.р.ка е пътник

2023.12.06 | 18:51

2
Ами не е необходимо да се обсъжда - той сам ще си я подаде защото Асен Швестера ще го покани за да не дразни Боко. Очилатата хл.е.б.а.р.к.а е пътник - не го бройте повече.
Анонимен

2023.12.06 | 18:41

1
Трябва ни изкуствен интелект за мелачки на морска сол, има резон в европроекта.

Добави коментар

Водещи новини