Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка

  • 04 декември 2023 10:18

  • 239
  • 1
Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка
©

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка. Това заяви общинският съветник от "ВМРО - Българско национално движение" Карлос Контрера в "Денят започва".

"Ние сме в блокаж. Нито една от фигурите, излъчени от големите групи, не може да бъде избрана, защото всеки се пази да не го свържат в някаква явна или неявна сглобка. Нищо добро не ни чака, ако продължи политическият инат на големите", каза той.

Към момента ВМРО няма да се включва в схеми на политическите групи. Това може да се промени след разговор с други общински съветници, стана ясно от думите на Контрера.

Контрера за забраната в центъра на София да влизат стари коли: Политическа и нормативна измама

"Факт е, че, когато един общински съветник не принадлежи към определена група, той няма достъп до председателски съвет и до участие в политически консултации", допълни общинският съветник от ВМРО.

Столичният общински съвет все още няма председател. В четвъртък ще се проведе 4-ото заседание.

"Гласуването за председател на Столичния общински съвет е тайно по закон. След заседанието призовах всички общински съветници да покажат своя вот, защото не мисля, че има какво да крием", каза Карлос Контрера.

Според него новоизбраният ръководител на столичния инспекторат не се е справил добре с извънредната ситуация след снежната буря в София, която удари цялата страна.

Григорова: София още не е разчистена от зимната буря заради досегашния си модел на управление

"Клоните продължават да са по улиците, не е изметено, листата продължават да са по улиците, тези листа ще влязат в шахтите и ще ги запушат. При следващ обилен дъжд или снеговалеж ще се наводнят улиците", коментира общинският съветник от "ВМРО - Българско национално движение" .

Последвайте канала на

Радина Лазарова
239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:53

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини