Кутев доволен, че вече не е в политиката, призова за рестарт на политическата система

  • 30 ноември 2023 18:20

  • 585
  • 5
Кутев доволен, че вече не е в политиката, призова за рестарт на политическата система
© БНТ

Наблюдавам с мъка и болка политиката, но и с удоволоствие, че вече съм извън нея. Лошото е, че днес скандалът беше кой ще е подуправител на НЗОК, а не за това, че здравеопазването е в много тежко състояние. Това ежедневната картина - днес се карат за НЗОК, утре за друго, но никой не мисли за проблемите на хората. Имам чувството, че няма кой да управлява и приземи самолета в момента, а той е тръгнал да пада.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ говорителят на служебните кабинети на президента и бивш член на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Антон Кутев, който коментира политическата ситуация в страната. 

"Най-лошият сценарий е Пеевски да стане премиер. Да, аз бях в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, когато той беше избран за председател на ДАНС, но всеки е допускал грешки, а само аз си знам колко компромиси и други неща ми е струвало това. В цялата политическа класа в парламента няма невинни в момента. Тази класа се е обезсмислила. Това е причината хората да не ходят да гласуват. Всички са губещи, но най-много губи демокрацията. Трябва да има рестарт на цялата политическа система и класа. Демокрацията не може да функционира правилно. Такава сглобка може да просъществува много време. За мен управляващите имат гласовете да отворят Конституцията, но едва ли ще имат гласовете да я затворят. В парламента едва ли има 30 души, които са писали закони, а те са тръгнали да пишат нова Конституция", обяви той.  

Антон Кутев: Политическата криза предстои

"Не мисля, че президентът иска да има нови служебни правителства. Президентът не е превишавал правомощията си и не е нарушавал Конституцията. Ако го беше направил, отдавна да му е поискан импийчмънт. Политическата класа сама се компрометира и не им е виновен президентът", добави Кутев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
585 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
нов вертеп

2023.11.30 | 21:10

5
със стари .урви

2023.11.30 | 20:31

4
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Кочо

2023.11.30 | 19:37

3
Лизач на задници

2023.11.30 | 18:44

2
Горете в ада, комунисти! Аз пък призовавам за рестарт на фашизма.

2023.11.30 | 18:40

1
Той се накраде, сага вече да спре да се краде от политиците. Колко оригинално. Червен бпклук.

Добави коментар

Водещи новини