Животновъди на протест пред МС, министър Вътев им отговори: Всичко по закон е изплатено

  • 30 ноември 2023 13:34

  • 422
  • 1
© Novini.bg

Мога смело да кажа, че всичко по регламент и по закон е изплатено. Участниците в този протест протестират срещу българското и европейското законодателство. 

Това заяви в кулоарите на парламента министърът на земеделието и храните Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на, който отговори на протестиращите животновъди и оранжерийни производители. 

МЗХ с позиция по повод исканията поставени от протестиращи

Днес десетки змеделци отново са се събрали пред сградата на МС и настояват да бъдат изпълнени исканията им. "Ще продължим да протестираме, няма да се откажем от нашите искания. Ако се наложи, ще затваряме пътища, но няма да се откажем от нашите искания", обявиха протестиращите, предаде репортер на Novini.bg.

"Исканията им не са основателни и всъщност сме изпълнили доста над техните желания. Говоря за новата държавна помощ за енергийни разходи, която сме внесли за нотификация", отговори им министър Вътев. 

"Всичко, което се полага по закон, е изплатено. Има една помощ, която е за дребни преживни животни, тя ще се иплати от утре до понеделник. Всичко друго е изплатено. Извоювали сме 30 000 евро помощ над допустимия праг заради войната в Украйна, това е еднократна помощ и всички са я взели. Това не е лицето на българското животновъдство. Хората, които успяват и имат печеливш бизнес, не са на този протест. Даже, ако разгледате лицата на протестиращите, ще видите, че повечето нямат нищо общо с животновъдството. Аз ще продължа да спазвам законодателството. Нямам представа кой организира протестите. Може би трябва да попитате г-н Зоров. Той ми е бивш много голям приятел. Уточнявам - бивш много голям приятел", добави той.  

МЗХ подготви нова държавна помощ за енергийните разходи на земеделските производители

"В бюджет 2024 няма заложена точка за продажба на държавна земя. В бюджет 2025 има една цифра, която съвпада с кореспонденцията, но там е звързано с други приходи, които не са уточнени. Други приходи има във всеки един бюджет. Нашето становище за продажба на държавна земя е категорично против", обяви Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на по повод темата за продажба на държавна земя. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 16:59

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини