Радостин Василев: "Възраждане" са опозиция на ПП-ДБ и са в зависимост от ГЕРБ

  • 30 ноември 2023 12:42

  • 1076
  • 1
Радостин Василев: "Възраждане" са опозиция на ПП-ДБ и са в зависимост от ГЕРБ
© Булфото

Това, което се случва пред очите на целия парламент, е абсолютно недопустимо. Очавах накрая да имаме една позиция - кои сме за този заместник - управител, той притежава ли качества - професионални, морални или каквито и да било, но дебата беше кой е по-голям корупционер. Мисля, че г-н Ангелов няма кой да го бие в здравната система. Но трябва да наблегнем, че най-страшно е поведението на "Възраждане" и на "Има такъв народ", защото офециални коалиционни партньори от ПП са ясни, защото те са се самоунищжили със своята позиция, но от Възраждане и ИТН отново свалиха кворума, за да бъде избран кандидат на ГЕРБ. Това не е за първи път, това е тенденция и с огромо съжаление трябва да признаем за зависимостта на колегите от Възраждане от ГЕРБ. Това заяви пред журналисти независимият депутат Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент в колуарите на НС.

По думите му дали те са техен проект и дали винаги, когато трябва да помагат - помагат, дали когато Пеевски трябва да бъде избран за конституционната комисия го прави с тяхното мнозинство, но днес цялата тази агресия, която бе изсипана в зала срещу ПП и предоставената възможност да бъде избран такъв подуправител на Касата от ГЕРБ - означава само едно  - зависимост, коментира Василев за "Възраждане". "Тази зависимост е явна за обществото. Аз не мога да я приема и не мога да приема оттук нататък "Възраждане" и ИТН да се определят като опозиция. Те са опозиция само на ПП-ДБ, но не са опозиция на ГЕРБ и на ДПС. Това е най-тъжното, което виждаме всички и с което аз не искам да се съобразявам. И МЕЧ никога няма да прави това, което правят те вътре. Надявам се БСП да обяснят, защото те бяха против избора на този подуправител. В действителност техният кандидат бе по-подходящ, избраният сега видимо е неадекватен. Тази сглобка не може да съществува, видимо е, че не си говорим за качества и за професионален опит, а само и единствено за корупция. Това е правителство на корупцията, то трябва да си отиде, но мен ме е страх да си помисля какво би се създало в този парламент и от тези партии или какво би се създало след нови избори. Виждаме че любовта, афинитета, зависимост в много партии към ГЕРБ. В ИНТ там съм го виждал от първо лице, ДПС и ГЕРБ са тихи приятели. Но това, което направиха от Възраждане да тръгнат да бият колегите си от ПП бе много срамна картинка", каза той.

НС избра спорния подуправител на НЗОК, от "Възраждане" налетяха на бой на ПП-ДБ

Последвайте канала на

Калина Христова
1076 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.30 | 17:00

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини