Приеха промени в Закона за филмовата индустрия, касаещи конкретно децата пред екрана

  • 29 ноември 2023 10:24

  • 348
  • 1
Приеха промени в Закона за филмовата индустрия, касаещи конкретно децата пред екрана
© Freepik

Парламентът прие на първо и второ четене промени в Закона за филмовата индустрия, с които се отстраняват несъответствия в текстовете. Навсякъде думата „лица“ се заменя с „деца“ в предупредителните надписи и знаци за вредно за тях съдържание, предвиждат измененията.

Законопроектът е внесен от Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС. Според него текстовете на Закона за филмовата индустрия трябва да се синхронизират със Закона за закрила на детето, по смисъла на който „дете“ е всяко физическо лице до навършването на 18-годишна възраст.

В мотивите си Чолаков посочва, че в Закона за филмовата индустрия се използват едновременно понятия „деца“ и „лица“ за едно и също нещо и тази неточност следва да бъде поправена и текстът да се синхронизира с дефинициите от Закона за закрила на детето и Конвенцията на ООН за правата на детето.

Децата прекарват повече време пред екраните заради COVID-19

Последвайте канала на

Владимир Василев
348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.29 | 11:15

1
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини