Президентът Радев: Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското здравеопазване

  • 28 ноември 2023 18:20

  • 831
  • 2
Президентът Радев: Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското здравеопазване
© Президентство

Висококачествената профилактика следва да се превърне във фокус на българското здравеопазване. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който участва днес в откриването на нов етаж на Клиниката по гастроентерология и хепатология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост.

Държавният глава подчерта, че профилактиката остава една от „болните“ теми в българското здравеопазване и от това страда и здравето на нацията.

Разширяването на клиниката допринася за развитието на съвременна медицинска помощ и дава надежда, че в България може да има качествено здравеопазване на световно ниво, заяви президентът и призова моделът на българското здравеопазване да се обръща към най-важното и това е навременната профилактика и превенция.

Разкриха каква е истинската заплата на президента Румен Радев

„Днешното събитие е доказателство, че там, където има мисъл за хората, интерес и познание за последните достижения в областта на науката и световната медицинска практика, където има ясна визия, воля на най-високо управленско ниво и високоефективни форми на мениджмънт, нещата се получават и българското здравеопазване започва да придобива онзи съвременен облик, който обществото ни очаква с голяма надежда“, подчерта държавният глава. По думите му то е и пример за здравен мениджмънт, който следи пулса на потребностите на хората.

Президентът поздрави екипа на клиниката за техния професионализъм и новаторството, за хуманното отношение към пациентите и грижата за качеството на живот, с които допринасят и за развитието на страната ни като модерна европейска държава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
831 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.19 | 08:52

2
Отляво на проф. Асен Дудов неговото ново мургаво гадже ли е застанало?

2023.11.28 | 22:59

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини