Районният кмет на "Триадица" Димитър Божилов: До 1-2 седмици ще изчистим тротоарите

  • 28 ноември 2023 10:22

  • 589
  • 4
Районният кмет на "Триадица" Димитър Божилов: До 1-2 седмици ще изчистим тротоарите
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Успяхме да отпушим над 10 улици, защото паднали дървета препречваха движението,” съобщи кметът на район "Триадица" Димитър Божилов в ефира на bTV Radio.

„Материални щети има. Видях доста затиснати коли. Има, разбира се, и проблем с това, че трябва тепърва да почистим тази растителна маса и биологичен отпадък,” каза още той и добави, че 4 екипа вече работят на терен. Почистените клони биват натрупвани на достъпни места и ще бъдат събрани от камиони на Столичен инспекторат. 

Таванът на ключов столичен подлез в „Триадица“ е на път да се срути

Районният кмет на "Триадица" призова гражданите да не изхвърлят клоните и стволовете в контейнерите за отпадъци, а да ги оставят встрани. „Приоритетно в момента се обработват уличните платна, (…) но се надявам до седмица – две да можем да покрием възможно най-много тротоари, като приоритетно работим около детските градини и училищата,” допълни Димитър Божилов.

В предаването "За града" на bTV Radio той сподели повече за инициативата за премахване на изоставени автомобили от улиците в столичния район "Триадица". „Миналата седмица трябваше да вдигнем 20 автомобила, от които десетина сами се преместиха. Един беше прибран в частен имот, а останалите бяха вдигнати,” заяви Божилов. Той добави, че това е част от „една последователна политика” с цел нормализиране живота на хората. „Имаме няколко планирани етажни паркинги. Специално в "Стрелбище" има 7 места, в "Гоце Делчев" пък обособяваме с градоустройствени процедури такива парцели.”

„Аз лично подкрепям идеята да се избегне публично-частното партньорство. Предпочитам да е общинска инициатива. Пилотно може да обособят един или два етажни паркинга, които да покажат дали работи тази система”, подчерта районният кмет. Той уточни, че част от обособените за целта парцели в "Стрелбище" се намират по границата с "Гоце Делчев" – блок 23 и 24.

По думите на Божилов, драстични промени в новите транспортни планове няма да има, що се отнася до посоките на движение в малките улици. Като пример за успешното прилагане на инфраструктурните промени районният кмет изтъкна квартал "Иван Вазов".

Божилов коментира органиченията за навлизане на стари автомобили в центъра на София. „Тази забрана е за тези, които навлизат транзитно. За живущите е допуснато изключение,” напомни той.

Предстои разширение на зелената зона в кв. "Гоце Делчев". „Планираме обществено обсъждане за въвеждане на режим за платено паркиране в квартала”, съобщи още районният кмет. Процесът ще включва регламентиране на досегашните паркоместа, като се запазва техния брой. Очаква се проектът да бъде осъществен в рамките на следващите няколко месеца.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
589 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.28 | 12:10

4
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

2023.11.28 | 12:06

3
хахахахах то тогава няма да има нужда да чистите нищо! смешковци!
ало,

2023.11.28 | 10:54

2
бонанза да поръси със сол незабавно

2023.11.28 | 10:34

1
Браво две седмици

Добави коментар

Водещи новини