Министър Радев: Все още има населени места без ток, гневът на хората е разбираем

  • 27 ноември 2023 18:27

  • 436
  • 4
Министър Радев: Все още има населени места без ток, гневът на хората е разбираем
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Все още има населени места, които бедстват. Екипите работят непрекъснато за отстраняване на авариите. 590 места в страната са с проблеми в електроподаването към момента. Това заяви министърът на енергетиката Румен Радев в предаването „Още от деня” по БНТ.

„Имахме екстремна метеорологична обстановка. Този мокър сняг, съпроводен със силен вятър допринесе за множество паднали дървета и повреди в много електопостове. На терен работят над 2000 души”, поясни той.

 министър Румен Радевминистър Румен РадевРумен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Силистра. На 6 юни 2023 година е избран за министър на заяви, че гневът на хората е разбираем.

МС за снежното бедствие: Всички институции работят в синхрон и при пълна мобилизация

Екипите правят максимално възможното, за да отстранят авариите, увери той и допълни, че държавата има планове за действие в подобни ситуации, както имат и всички екипи. „Достъпът до авариралите обекти беше невъзможен и не поради липса на високопроходима техника, имаше паднали дървета, които компрометираха въздушните мрежи”, обясни енергийният министър.

„Убеден съм, че всички разбират, че няма как доброволци да отстраняват повреди по електропреносна мрежа и Слава Богу. Надявам се аварийните операции да приключат в рамките на утрешния ден”, каза още Румен Радев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
436 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.27 | 20:02

4
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag
Киролацията на К.у.р.о

2023.11.27 | 19:34

3
Ами нали бяхте най подготвените бе, най умните и най красивите - о.с.р.а.х.т.е се като руснаците при Киев. И кмета ви такъв и очилатата шушумига Денков и Асен Швестера.

2023.11.27 | 19:02

1
БЪЛХАРИЯ НА ТРИ ДЕРЕТА

2023.11.27 | 19:33

2
Нафакай си го в з.у.р.л.а.т.а бе говньо.

Добави коментар

Водещи новини