Владислав Горанов: Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски

  • 26 ноември 2023 14:34

  • 2900
  • 8
Владислав Горанов: Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на е изключително изгоден за Борисов и Пеевски. Няма нещо, за което не им е угодил. Лошото е, че докато им угажда, минават и неговите щуротии. Василев, целейки да е на власт на всяка цена, допуска много компромиси, ако въобще има някаква ценностна система в главата му по отношение на публичните финанси". Това коментира пред БНР бившият финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

И обясни с какво Василев е изгоден: "Първо, легитимира ги. Второ, дава им всичко, което поискат".

Според него обаче Борисов трябва да внимава: "Докато ги търпи, да не го заподозрят, че и той е виновен за дивотиите, които се случват под тяхното управление, защото тогава има риск да ерозира партията, а тя е най-големият му актив. Ако се счупи ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, на практика целият политически капитал на Борисов ще бъде ерозиран".

Той изрази съмнение, че без Борисов ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да оцелее. По думите му обаче в партията вече има много политици със собствено мнение, характер и излъчване. 

А за Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Горанов отбеляза, че отстрани изглежда, че той отмъщава на всички, които се опитаха да го притиснат в ъгъла, да го стигматизират, да го направят олицетворение на нещо лошо, добави мнението си Горанов.

Бившият финансов министър коментира и бюджетът за следващата година. По думите му се намираме в странната ситуация, в която парламентът да пази бюджета от финансовия министър. Той напомни първите дебати, свързани със законопроекта, предложен от Василев, и критиките към него.

МС одобри проектобюджета за 2024 година

"За пръв път сме в ситуация, в която не финансовият министър да брани салдото и параметрите на бюджета от депутатите, които искат да харчат повече или искат по-разюздана рамка, а сме в ситуацията, в която депутатите се налага да го играят консервативните и благоразумните по отношение на фиска. Това в последните 20-25 години не се е случвало".

Освен че създават повече административна тежест, данъчните закони почти нищо не променят, т.е. нямаше да объркат бюджета, каза финансистът и добави категорично: "Неприемането на промени в данъчните закони нямаше да доведе до нищо драматично с бюджета като параметрични промени в приходната част".

Според него с промените, които са предложени, няма да се постигне нито една от целите, които Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на си е поставил, освен увеличение на административната тежест. Той смята, че е вероятно между първо и второ четене голяма част от екзотичните предложения да отпаднат: "За съжаление, сме в ситуация, в която философията и концепцията за управление на бюджета се променя и то много рязко и бързо. Това не е ново за Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Сега затвърждава възприятията, че вярва в съществуването на перпетуум-мобиле, т.е. че чрез трупането на дългове и огромни харчове можеш да увеличиш благосъстоянието на държавата".

Според Горанов не е време за избори, защото те няма да донесат нищо ново: "Ако сега се скарат, след един месец ще трябва да се сдобряват в същия формат".

За него обаче е крайно време за преразпределение на пропорциите вътре във властта. Тази ниска легитимност поражда много напрежение в политическата система и в отделните партии, обясни той и добави, че именно затова е и постоянното усещане за криза. Когато пък си малко легитимен, ти ставаш по-агресивен и се опитваш да използваш повече репресивни способи и методи, смята той.

Горанов изказа мнение, че ДБ имат различен начин на мислене, а в момента са заели позиция да премълчават и преглъщат всички неща, които до преди няколко години бяха ценност за тях. Той ги определи като заложници на коалицията ПП-ДБ.

Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва сподели, че не е загубил приятелите си от партията и декларира, че все още е член на ГЕРБ: "Няма причина и повод да се промени това".

Той все още смята, че най-добрият министър-председател на България се казва Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.  

В предаването бившият финансов министър коментира и включването му в списъка "Магнитски". Той заяви, че аргументите за това са некоректни. И изтъкна, че няма нито едно доказателство по твърденията на Васил Божков: "Измишльотини. Не му прави чест. Не знам какво си мисли, че ще постигне по този начин".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2900 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.11.26 | 21:06

8
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-----> gg.gg/blumag
Минувач през тъпия сайт....

2023.11.26 | 16:45

7
Педерунгел, Борисов няма какво да крие . Твоята злоба, защото си функционално неграмотен е ялова! Хората са интелигентни. Гледат на теб като на лоша сперма на бащата ти с която те е сътворил в пияно състояние.
ТИ СИ БОКЛУК!

2023.11.26 | 16:38

6
Владислав Горанов: Асен Василев е изключително изгоден за Борисов и Пеевски ЯД ЛИ ТИ Е? ЗЛОБАР! ти винаги си бил за изгодата в отношенията с хората. само че в случая, ТЯ му беше поднесена на тепсия, без да я е търсил!

2023.11.26 | 16:17

5
Пак има очи дасе показва.В Сърбия крият с боко милиярдите.

2023.11.26 | 16:16

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спeрма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik
Колко е грозен

2023.11.26 | 15:07

3
Горкия като кривогледа тъпоклюна кайра
Хахаха

2023.11.26 | 14:56

2
Vladi, точно от твойто отвърстие ли да слушаме кой какъв е, бе? Ти, дето си купуваш крадено...

2023.11.26 | 14:46

1
Ти пък беше клоун за тях

Добави коментар

Водещи новини