Денков: Няма реални аргументи срещу приемането на България в Шенген

  • 25 ноември 2023 08:43

  • 1582
  • 30
Денков: Няма реални аргументи срещу приемането на България в Шенген
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Няма реални аргументи срещу приемането на България и Румъния в Шенген. Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в интервю за австрийската обществена телевизия ORF. 

Ако позицията на Австрия не се промени, българите според него ще бъдат разочаровани и то с основание, както и ще се създаде нестабилност на Балканския полуостров. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С - министър-председател: България е изпълнила техническите изисквания за Шенген преди повече от 10 години.

Акад. Денков: Всички Национални съвети на партиите в ПП-ДБ приеха състава на правителството

Федералният канцлер на Австрия беше категоричен, че няма проблем с България и Румъния, а с това как работи самото Шенгенско пространство. Но ако няма проблем с България и Румъния, защо ние сме наказвани за тези проблеми, които не са създадени от двете държави. Така че не е просто трудно, а невъзможно да се обясни на българите защо сме в тази ситуация. Тяхното разочарование ще бъде оправдано и те заслужават обяснение защо това се случва и защо Австрия има тази позиция без да има аргументи за нея. Нашата граница е добре пазена граница към днешна дата. Оградата е ремонтирана няколко пъти и работи.

Нека всеки, който се интересува да дойде да види подобренията, направени през последната година. Така че, не мисля, че проблемът е нашата граница. Не мисля, че имаме проблем с търсещите убежище.

По-скоро това е вътрешен проблем за Австрия как да оцени какво е добро за ЕС и за самата Австрия. Както съм казвал, чувстваме се като заложници на дебата между Австрия и Европейската комисия, отколкото да сме виновни за нещо, което да пречи на влизането ни в Шенген.

В момента имаме проевропейско правителство, един от приоритетите ни е да бъдем приети в Шенгенското пространство. Ако тези няколко месечни усилия не бъдат оценени от Австрия, разбира се, това ще предизвика разочарование и въпроси защо се случва по този начин и каква е ролята на Австрия тук.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1582 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Българин

2023.11.29 | 09:53

30
Толкова ли сте страхливи в тая София бе!? Абе я налагайте вето на всичко в евросъюза и да видите как ще ни приемат за 1месец!
Има

2023.11.25 | 13:17

29
ВИЕ ИДИОТИТЕ ОТ СГЛОБКА ТА

2023.11.25 | 12:43

27
Бандитския парламент и правителство- това е аргумента!

2023.11.25 | 12:42

26
Как да няма бе Менков кого сме осъдили за корупция по етажите че да ни приемат
Георги Илиев Митев

2023.11.25 | 12:35

23
Вие сте абсолютен лицемер и лъжец . Навсякъде цари насилие и беззаконие .
ИМА ...

2023.11.25 | 11:31

19
....РУУУУУСОРОООООБИТЕ У БЪЛГАРИЯ ....,БСП,ТОШО КОМУНИСТА ИТН И КОСТА МИТРОФАНОВСКИЙ ....,ТЕ СА НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ... .....
ШИИБАМ МОСКВА ..

2023.11.25 | 12:22

22
ТОШО КОМУНИСТА ОТ ИТН ...., ВЧЕРА БЕШЕ ПИЯН ..., КРЪВНА ПРОБА Е ДАЛ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ В ЕДНА БОЛНИЦА ...

Добави коментар

Водещи новини