Михал Камбарев, ПП-ДБ: Някои хора от миналото искат да изглеждат герои, но истината е съвсем друга

  • 24 ноември 2023 17:51

  • 988
  • 2
Михал Камбарев, ПП-ДБ: Някои хора от миналото искат да изглеждат герои, но истината е съвсем друга
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

От комисията очаквам не само да разследва превишаването на правата на част от служителите на МВР, но и да се запълни една дупка в нормативната уредба, защото първо беше виновна Столична община, после МВР, след това пък БФС. Трябват законодателни реформи, за да се знае кой носи отговорността при такива ситуации. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Михал Камбарев във връзка със създаването на временна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства около протестите срещу БФС и в частност дали полицейски служители са прилагали физическа сила спрямо мирни граждани.

По отношение на т.нар. „сглобка“ в управлението народният представител сподели, че не толкова опозицията, колкото самите партии в сглобката дестабилизират правителството.

НС създаде комисия за полицейското насилие и прие промени в Закона за ДДС

„Това напрежение обаче е здравословно до известна степен, защото по този начин има самоконтрол, т.е. едната страна следи действията на другата“, обясни Камбарев.

За впечатлението в обществото, че депутатът от ДПС Делян Пеевски контролира всичко в държавата, депутатът от ПП-ДБ посочи, че това не е вярно. Разясни, че в повечето случаи до Пеевски достига по-рано информация за нещо, което предстои да се случи, и той я оповестява, като така се получава схващането, че Пеевски го е наредил.

„Някои хора от миналото искат да изглеждат герои. Но този модел започва да дразни българските граждани – образът на някой, който казва какво ще се случи, вече не се търси от българските граждани“, каза Камбарев.

Пеевски: ПП-ДБ явно искат да закрият полицията, защо депутати да разследват полицаи

На въпрос защо ПП-ДБ не направи официална коалиция с ГЕРБ, депутатът отговори, че коалиция се прави с партии, които имат едни и същи възгледи, една и съща идеология.

Нас ни обединява единствено евроатлантическата ориентация на България. Дори да отидем на нови избори, ще произведем същия резултат. Ние сме във властта, за да направим промените, които искаме да направим. Тази България се реформира, може би не толкова бързо, колкото на мен ми се иска, но посоката, по която се върви, вече е неизбежна, подчерта той.

В заключение Михал Камбарев призна, че на много от симпатизантите на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ не им харесва сглобката с ГЕРБ, но настоя, че това е единствената възможност в момента страната ни да върви към Европа.

Последвайте канала на

Владимир Василев
988 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тенев

2023.11.24 | 21:42

2
Ами не се правете на герои...
Чочо

2023.11.24 | 20:23

1
КАКВА.ЕВРОПА. АВА.БЪРЧЕД ТЯ.Е.ЩАТСКА КОЛОНИЯ

Добави коментар

Водещи новини