Калин Стоянов с изказване на конференция в Брюксел за престъпните мрежи на каналджиите

  • 24 ноември 2023 13:34

  • 317
  • 2
Калин Стоянов с изказване на конференция в Брюксел за престъпните мрежи на каналджиите
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните ще направи основно изказване по време на конференция за създаване на Глобален алианс за противодействие на каналджийството в Брюксел. Поканата е отправена към българския вътрешен министър лично от комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон, съобщиха от МВР.

В поканата се посочва, че изборът министър Стоянов да направи основното изказване е обоснован от важните действия, предприети от България в рамките на пилотния проект с ЕК, както и от постоянните усилия на страната ни за справяне с престъпните мрежи на каналджиите.

На събитието в Европейската комисия са поканени ресорните министри на държавите членки на ЕС и на основните държави на произход и транзит на мигрантите, ръководителите на агенциите на ЕС в областта на правосъдието и вътрешните работи, както и представители на международни организации.

От МВР отбелязват, че от присъединяването ни към Европейския съюз това е първата покана към български министър на вътрешните работи да участва като панелист в събитие на високо ниво, организирано от ЕК.

Граждани искат оставката на вътрешния министър

Припомня се още, че създаването на Глобален алианс за противодействие на каналджийството и провеждането на специфична конференция на тази тема с ключовите държави на произход и транзит беше анонсирано от председателя на ЕК Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е в годишната ѝ реч за състоянието на Съюза през септември т.г., а впоследствие бе обявявано многократно и от други представители на ЕК.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????!!!

2023.11.24 | 14:29

2
Искат му ОСТАВКАТА,а той се СКРИ в Брюксел!? Наглост!!! Няма ли СРАМ !!! До кога,НАРОДЕ ????

2023.11.24 | 13:49

1
ako povece ot 25 deputata ot deligiranite 750 sa culi tozi nekadarnik az si reja glavata

Добави коментар

Водещи новини