БСП: Продължавате да подарявате военна техника на Украйна! Спрете се!

  • 22 ноември 2023 11:27

  • 800
  • 9
БСП: Продължавате да подарявате военна техника на Украйна! Спрете се!
© БСП

Трябва да нямаш никакво усещане за чест, достойнство и национална отговорност. Пет минути след гласуването на вот на недоверие за провал в националната сигурност и отбрана, да внесеш за обсъждане да се предостави на чужда държава поредната порция военна техника, от малкото останала в България. За пореден път предадохте националните интереси на държавата. Това заяви народният представител от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Борислав Гуцанов от парламентарната трибуна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13395

„Една седмица от сглобката не можете да се разберете за вота на недоверие и правите различни договорки по манастири, полета и не знам какви други тайни ъгли. Спрете се!“, реагира социалистът.

По думите му живеем в страна на абсурдите.

„В Комисията по отбрана има само двама колеги, завършили военни училища, но всички разбират от отбрана и национална сигурност. В парламента предполагам, че почти половината от мъжете не сте ходили в казарма, не сте виждали на живо автомат, може би най-сложния уред, който сте държали в ръцете си, е джойстика на военна електронна игра. Но се подписвате мъжката под всички документи, свързани с националната сигурност. Или това, че сте спасявали на 8 хиляди метра човешки живот, ви дава право да говорите за национална сигурност“, обърна се към управляващото мнозинство Борислав Гуцанов.

Комисията по отбрана в НС одобри изпращането на бронетранспортьори за Украйна

„Когато погледнеш нагоре – виждаш дъното, дотам ни докарахте с това управление. Срамна и позорна за държавата сглобка“, заяви социалистът и аргументира призива се да не се предоставя въоръжение, посочвайки цифри за състоянието на Българската армия.

34 години говорите, че правите модернизация на Българската армия - за 34 години от над 110-хилядна армия, в момента сме под 20 хиляди. И то неокомплектована армия, заедно със служителите. Давате ли си сметка? Имали сме 44 хиляди хеликоптера – в момента се броят на пръстите на едната ръка. 220 изтребителя – в момента нямаме и 8 такива. Чакаме ги да пристигнат пета година, след като вече сме платили 2,2 милиарда. Платихме и вторите, което прави сумарно 5 милиарда, посочи Борислав Гуцанов.

„2400 танка – в момента няма и 10 процента. 800 БТР-а, в момента искате да дадете, да подарите 100 БТР-а, вместо да бъдат използвани за нашата армия. 1000 ентелбета – какво е останало днес на въоръжение? Три армии, 12 ракетни дивизиона, дивизион „Подводни лодки“, 10-а бригада „Торпедни ракетни катери“, над 100 военни спомагателни кораби? Кое остана от всичко това? От тази модернизация, която правите 34 години, безсрамно крадейки от Българската армия и като се облагодетелствате за сметка на българската държава и сигурност“, посочи още аргументи народният представител от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“.

„За да стигнем дотам, днес да искате да се подари военна техника, като само преди седмица гласувахте в тази зала да закупим подобни на тези машини, горе-долу на същата възраст - американските страйкъри. Като там дори нямаше подадена оферта, но МО слугинажки си сложи наколенките и поиска с писмо да ни дадат оферта. При положение, че имахме по-добри оферти. И ще подчертая – Народното събрание през 2018 г., когато ГЕРБ са били отново на власт, е гласувало да се закупят такива машини за българската пехота за 1,2 милиарда. Как така Министерски съвет сега, на подпис, дори без да се събере и обсъди - гласува за 1,370 млрд., но вече долара? Два пъти повече пари от това, което е решило Народното събрание. За едни машини, които са почти на 40 години, набори на това, което вие в момента подарявате“, посочи социалистът.

Борислав Гуцанов призова управляващата сглобка да оттегли предложението си за предоставяне на въоръжение на Украйна: „Да не се чувствате национални предатели и да се срамувате от решенията си след години - спрете се! И помислете за България, бъдете български народни представители, а не чужди!“

Последвайте канала на

Владимир Василев
800 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
ati

2024.02.23 | 17:05

9
Този пее ли пла4и ли когато говори не се разбира.

2023.11.22 | 14:02

8
На кой да подаряваме на престъпника путлер ли питам?

2023.11.22 | 13:31

7
Стига подарявахте, вземете пример от кyPнелия червената лидерка. Тя продава боеприпасите на Украйна, нищо не подарява. Така се прави червен бизнес.

2023.11.22 | 12:45

6
ГУЦИ... Гуци..... СПРИ да грухтиш !!!
ne

2023.11.22 | 11:56

2
ama kak ne ta nali taka sa ni zapoviadali gospodarite kravari podariavaite a nie posle shte vi prodadem za 2 miliarde brakuvani takiva
Бай Пешо

2023.11.22 | 12:44

5
ne- ама ДА! .....безмозъчен олигофрен си и такъв ще си умреш !!!
Иван

2023.11.22 | 12:26

4
Последният червен боклук ще умре не в Русия а в България

2023.11.22 | 11:47

1
така и така от някогашната армия останаха само "БА", заведението да се затвори и разпродаде! стига мъка!
долния

2023.11.22 | 12:11

3
в строителни войски бяха само цигани, сега те разбрах

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини