Кольо Колев за сглобката: Мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце

  • 21 ноември 2023 08:24

  • 1558
  • 8
Кольо Колев за сглобката: Мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце
© БТВ, архив
Слушай новината Слушай новината

След местните избори няма значима доминираща политическа формация. ГЕРБ запазва до голяма степен своето влияние, въпреки че отстъпва. ПП значително свива своето доверие в сравнение с парламентарните избори. Появяват се нови алтернативни формации. Всичко това предвещава бурни политически събития в местните парламенти. Това мнение изрази пред БНР социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев.

Социологът предполага, че ще се постигне съгласие в Столичния общински съвет, за да не се стига до повторен избор на общински съветници. Ще има компромис, с известни трусове, което ще създаде напрежение в коалицията на кмета, прогнозира той.

Какво ще бъде разпределението в "сглобката" след ротацията на премиерите

"В крайна сметка ще се съгласят, но сега в момента се играе танцът на силите. Дали ще бъде Вили Лилков, дали Георги Георгиев, ще има такъв компромис. Ще наблюдаваме по-скоро напрежение, отколкото реална политическа нестабилност в Общинския съвет."

ПП в национален мащаб получиха от порядъка на 270 000 гласа, с 350 000 по-малко, отколкото на парламентарните избори. Те не са в силна позиция, за да могат да диктуват, отбеляза Колев. По думите му, "тази млада партия все още страда от партийно високомерие, те са си самодостатъчни".

Все повече започва да изглежда, че живеем в театър на абсурда, коментира Кольо Колев в предаването "Преди всички".

"ДПС начело с Делян Пеевски се хвърля активно в защита на официално "чуждия" министър. Министърът на електронното управление ходи с охрана, децата му ходят с охрана, заплашвани от кого – от председател на управляващата партия. Земьо, отвори се, за какво става дума? А министър-председателят казва – тук няма нищо, не съм говорил с тях, ама това не може да бъде."

Според Колев е налице демонстрация на тотална некадърност в управлението и няма ясен отговор на въпроса чие е това правителство:

"В основата на всичко това е порочността на самия тип формация на управление. Още като чуете сглобка – това не е правителство, не е коалиция, не е дори временен програмен кабинет. Това е нещо друго, в което мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце. Едно безцелно движение, което поражда кални, мазни борби. И възниква големият въпрос – чие е това управление? Чий е този министър (Калин Стоянов – бел. ред.)?"

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1558 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
том

2023.11.21 | 12:20

8
Червен Кольо се изходи по въпроса .докога ще му слушаме дивотиите????
птэ

2023.11.21 | 11:45

7
Но сиренцето явно е доста големичко, как иначе ГЕРБ ще гласуват с ПП и ДПС ? Всички са едни и същи престъпници, въпроса е, че едните просто са и некадърници и за нищо не стават. Кои са те... ? Всеки сам може да си отговори.
То е ясно.

2023.11.21 | 11:05

6
КАТО БЯЛ ДЕН. МНОГО ТОЧНО КАЗАНО. СИРЕНЦЕТО"" ". Е НАЙ МАЛКОТП КОЕТО ЩЕ СИ ХАПНАТ ДЕМОНКРАТНИТЕ ГЕПИТО И ДУПСЕТО. ЩЕ ИМА ОЩЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПОРЦИИТЕ. ДОГАН И ТОЙ Е ТАМ.

2023.11.21 | 10:45

5
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

2023.11.21 | 09:34

4
ЧЕРВЕН БОКЛУК

2023.11.21 | 09:11

3
da kolev no tova sirence e ravno na miliardi koito prestapnicite mishki shte okradnat ot narodat

2023.11.21 | 08:53

2
Червения говнояд си изкарва копейките.

2023.11.21 | 08:44

1
откъде наизлязоха толкова соц помияри "социолози" ми не е ясно, едно време комундрелите ненавиждаха социологията.

Добави коментар

Водещи новини