Посещението на българския еврокомисар Илиана Иванова продължава в София

  • 17 ноември 2023 07:11

  • 250
  • 0
Посещението на българския еврокомисар Илиана Иванова продължава в София
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Продължава работното посещение на европейския комисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария в България, съобщиха от Представителството на Европейската комисия в България. 

Днес в София Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария ще разговаря с посланиците на държавите членки на Европейския съюз (ЕС), с ръководството на Българската академия на науките (БАН), както и с научноизследователски екипи от различни звена. Тя ще посети и лабораторията за 3D дигитализация и микроструктурен анализ в Института по информационни и комуникационни технологии при БАН. Комисар Иванова ще има среща и с Българската предприемаческа асоциация. Като част от посещението, Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария ще присъства и на официалното откриване на „Зала на славата – Христо Стоичков“ в столицата.

Вчера българският еврокомисар посети Пловдив, където разговаря с представители на научната общност и специалисти в сферата на иновациите. „В програмата „Хоризонт Европа” са предвидени 100 милиона евро за развитие на Регионални иновационни долини, а процедурата е конкурентна, а не на кохезионен принцип“, обяви комисар Иванова пред журналисти в Пловдив. Тя обясни, че тези „долини“ предвиждат да има взаимодействие между бизнес, образование и научноизследователски организации, като целта е да бъде наваксан процесът на изоставане на някои региони. Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария бе гост на кръгла маса по въпроси, свързани с иновационната екосистема в област Пловдив, организирана от Аграрния университет. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини