Вили Лилков: Председателят на СОС трябва да има подкрепата на мнозинството

  • 14 ноември 2023 07:55

  • 1681
  • 2
Вили Лилков: Председателят на СОС трябва да има подкрепата на мнозинството
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Без реална работа няма да имаме бюджет, комисии. Трябва разговор между водещите политически сили в Столична община. Все още повечето хора ги държи предизборната треска. Тя трябва да се преживее. Това заяви Вили Лилков от „Синя София” в ефира на бТВ.

„Аритметично въпросът може да се реши само от ПП-ДБ в конфигурация с ГЕРБ или БСП. Призовавам тези основни политически играчи да седнат на масата за преговори. В „Синя София” сме подготвили общото сечение между програмите на повечето политически сили. Има общи неща, които могат да са основа за бъдеща работа. Презастрояването на София, развитието на северните райони, развитието на минералните извори, политиките за децата и възрастните хора”, коментира той.

„До края на месеца трябва да сме готови с план сметката за чистотата, защото до края на декември трябва да се приеме. Ако не стане това, ще работим с тази от 2022 г.”, допълни още той.

Битката за председател на СОС се провали

По думите му за председател на СОС трябва да се избере човек с голямо мнозинство зад него.

 „Знам колко е важно да се преодолеят тези трусове от предизборната кампания. До седмица-две ще се успокоят нещата, но трябва възможно най-бързо да тръгнем напред. Глас народен – глас божи, приемаме ролята, определена ни от гласоподавателите, ще помогнем на всички останали доколкото е възможно общината да върви напред”, подчерта още Лилков.

По думите му неговата роля в изборите е била „конструктивна и насочена”: „Ние не атакувахме никого персонално, не ползвахме тролове. Моята роля бе да дадем дясна алтернатива.”

„ГЕРБ не са водили разговори с мен да съм техния кандидат-кмет. Единственият разговор с Румен Христов беше за подкрепата на СДС-София за „Синя София”, категоричен бе той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1681 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.14 | 13:18

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.11.14 | 10:18

1
мамка ви помияри крадливи от всички партии

Добави коментар

Водещи новини