Дебатът за София: Кой ще бъде новият председател на СОС

  • 13 ноември 2023 08:36

  • 1930
  • 4
Дебатът за София: Кой ще бъде новият председател на СОС
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

На тези избори гражданите дадоха ясен отговор какво искат. Казаха, че нямат доверие в политиците. Не дадоха ясен мандат на една политическа сила. На трето място казаха, че искат промяна. Това заяви Бойко Димитров от коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и". 

Ще предложим ясни разговори с всички политически сили. Поканихме ги, за да обсъдим как ще започне работата на Общинския съвет. По-голямата част отказаха нашата покана, затова днес започаваме от нулата, каза още Димитров. 

Ние ще работим за реализиране на нашата програма. Няма да правим пазарлъци с това директори на общински дружества да бъдат задържани заради политически сделки. Много ясно сме заявили, че за вдигане на данъци не може да стане дума, докато не видим как се управляват парите на София, отбеляза още Бойко Димитров.

По думите му най-важната тема е план-сметката за чистотата. 

30 години БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е лидирала опозицията, не виждам причина и сега да не се случи. Ние базираме нашите политики на ценности. Ясно казахме за какво ще се борим. За нас кметските избори не са приключли. Тази седмица ще бъде гледано делото по нашата жалба, коментира Иван Таков от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Васил Терзиев ще положи клетва като новия кмет на София

Ние никога не сме отказвали разговори, няма да имаме по-различна политика и в СОС. Ако едно нещо е добро за София ще го подкрепим, ако не е добро - няма да го подкрепим, категоричен бе Деян Николов от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".  

Той се обяви против вдигането на местни данъци и такси. 

Председател на Столичния общински съвет

Според Бойко Димитров най-логичният избор за председател на СОС е Борис Бонев. "Традицията е най-голямата политическа сила да издигне председател. Гражданите не ни дадаха мнозинство, но ясно заявиха коя е най-голямата политическа сила в София. СОС не може да започне работа без председател", допълни Димитров. 

На въпрос ще има ли ротация за председателското място в СОС, Димитров отговори: "Надявам се, че такива иновации няма да въвеждаме". 

Иван Таков отбеляза, че не са предлагани никакви постове в СОС на Ваня Григорова. "Ние за постове не говорим, говорим за политики. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ да седнат и да се разберат за председател на Общинския съвет", каза още Таков. 

Ваня Григорова разкри кога внасят жалбата за изборните резултати

Деян Николов обяви, че "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" също ще издигне кандидат за председател на Столичния общински съвет. "Ние ще издигнем нашата канддатура. Ще разберете кой е след два часа. Няма да бъда аз, ще издигнем човек с опит. Но в крайна сметка сглобката има възможност да намери своя вариант за председател на СОС", допълни Николов. 

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" отново се обявиха в защита на Паметника на Съветската армия. Бойко Димитров бе категроичен, че до края на мандата на Васил Терзиев - паметникът ще бъде преместен. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1930 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.13 | 10:55

4
комуниста какъв е мазен и гаден!!!!!!

2023.11.13 | 10:09

3
Е КАК КОЙ НЯМА ЛИ ДА Е ВАНЯ ГРИГОРОВА? ХЕМ СОЦИАЛИСТ ХЕМ ОТ ГЕРБ. СЪЧЕТАВА НАЙ-ДОБРОТО ОТ БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА.

2023.11.13 | 10:08

2
НЕПРЕМЕННО ТРЯБВА ДА Е МИЛИЦИОНЕР ИНАЧЕ БАЦЕ ЩЕ ПРЪДНЕ ОТ ЯД

Добави коментар

Водещи новини