Държавата взема сгради и почивни бази на БДЖ

  • 15 август 2012 08:04

  • 1059
  • 2
Държавата взема сгради и почивни бази на БДЖ
© Булфото

Последните няколко лета са изключително горещи за железниците. За щастие, поне намаля броят на инцидентите." Това каза в сутрешния блок на ТВ7 министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Споразумяхме се чрез имоти, сгради и почивни бази на БДЖ да бъдат прехвърлени на държавата, за да се обезпечи сумата, предоставена от министерството на финансите. Дружеството има нужда от субсидията, защото предоставя един вид социална услуга, каза министърът на транспорта.

По думите му до края на годината ще има сделка, "Товарни превози" ще бъдат приватизирани. Вървят нещата, увери министър Московски. На гарите ще бъде доизградено видеонаблюдението, каза той.

Основен проблем пред министерството остава състоянието на българската железница. Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета каза, че част от причините за състоянието на БДЖ са договори, сключени още по времето на правителството на Жан Виденов.

Правителството върна субсидиите на железницата през седмицата, но има още много неща, които трябва да се променят, каза Московски. Той добави, че от министерството са направили много сериозни реформи, включващи съкращения на персонал и оптимизиране на транспортния трафик, което е довело до намаляване на загубите.

Министърът беше почерпен с коктейл "БДЖ".

Последвайте канала на

1059 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.08.16 | 22:57

2
Моля,някой да обясни,как губещо звено(превоз на товари?)ще се продаде по изпитаната схема,а после ще печели,защото нормалната логика показва,че няма частен инвеститор,който да залага на губещ кон,Ясно-продаваме,каквото е останало,добра банкова сметка в джоба, и"Хей живот,здравей,здравей".-милионите мишоци да вегетират,ние си имаме имоти за всеки сезон по Европа и света,добри офшорки,децата на запад в най-скъпите университети,та след 10-15 години,да се завърнат,като милеещи за родината ипо вашия път-парламент,правителство,банкерство.Старите хора са казали"КАТО НЕ ЗНАЕШ ДА ЯДЕШ С ЛЪЖИЦАТА,ЩЕ ЯДЕШ С ДРЪЖКАТА"-това е за мишките.
БДЖ паразит

2012.08.16 | 15:35

1
Тоя министър ПРОДЪЛЖАВА да повтаря до оглупяване ,че БДЖ имало СОЦИАЛНИ функции. Каква СОЦИАЛНА услуга са 300 000 БЕЗПЛАТНИ карти за пътуване на бедежейците и на роднините до ДЕСЕТО коляно? Ай сиктир, ликвидация и основаване ОТНОВО на по-малко ПАРАЗИТИРАЩО и по-малко като състав НОВО БДЖ!!!

Добави коментар

Водещи новини