Проф. Стоянович: Ако Априлското въстание беше обявено като проект във Фейсбук, щеше да има 400 000 лайка, а след това щяха да излязат 42-ма човека

  • 05 ноември 2023 19:28

  • 1157
  • 0
Проф. Стоянович: Ако Априлското въстание беше обявено като проект във Фейсбук, щеше да има 400 000 лайка, а след това щяха да излязат 42-ма човека
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

„Ако Априлското въстание беше обявено като проект във Фейсбук, щеше да има 400 000 лайка, а след това щяха да излязат 42-ма човека в лозята с пушките. Същата работа е и тук – голям мерак, голямо напъване. „Сега ще променим света“, а после се оказва, че трябва да отиде да купи туршия, да измете, жена му да разходи кучето, за гъби и т.н. Някои ще вземат да се почерпят за победата и ето ви една абсурдна избирателна активност". Това коментира в „Лице в лице“ историкът проф. Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

"Ситуацията в държавата или трябва да е страшно добра и да няма никаква нужда да излизаш, или трябва да е стигнала размери като в разказ на Зошченко“, коментира той.

„Не мога да си представя, че в 21 век някой в Централната избирателна комисия може да каже, че на машината ѝ се е разхлабила паметта. Ако на машината се разхлаби паметта, паметта на нацията тогава къде е? Ролките били неподходящи? Ами в нашия живот, ако ролките са неподходящи и сутрин и вечер каква работа ще свършим“, попита той.

ЦИК: Избирателната активност към 16.00 часа е 26.40%, 47 секции гласуват само на хартия

„Проблемът е много по-голям и може би трябва да се започне оттам, че в изборния ден и в няколко дни поред тема номер да не са изборите. В Европа това не е въпрос на целодневна седянка и претакане“, коментира професорът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини