Плевнелиев: За да раздаваме германски доходи, трябва и да произвеждаме като тях

  • 14 август 2012 14:37

  • 1370
  • 14
Плевнелиев: За да раздаваме германски доходи, трябва и да произвеждаме като тях
©

Виждам прогреса на разследването, разбира се ще отнеме може би около две-три седмици, за да се обобщят много данни, които още се получават по линия на нашите партньорски служби, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти в отговор на въпрос за разследването на атентата в Бургас.

Убеден съм, че не по-късно от 15 септември ще има много висока доза на публичност, както и на публичен отчет за това докъде са стигнали нещата, каза Плевнелиев. Президентът прикани да се дадат още две-три седмици, не само за българските, но и за партньорските служби. Затова бях в Англия, затова работим заедно със службите на Израел и Америка, и съм убеден,че до средата на септември правителството ще направи серозен отчет на това докъде са стигнали нещата, каза Плевнелиев.

В отговор на въпрос за доходите в България, президентът коментира, че за да раздаваме германски доходи, трябва и да произвеждаме така, както германската икономика произвежда на световно ниво. Президентът заяви, че подкрепя усилията на правителството, че се мисли в посока на увеличаване на доходите, на пенсиите, а също така се търси вариант за компенсиране с коефициента на инфлация за последните четири години. Подкрепям тези усилия, ще се радвам наистина да бъдат взети такива решения от МС и да се осъществят и финансират на практика от януари следващата година, добави президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Запитан дали организираната преди време в Правец среща с участието на представители на сирийската опозиция е била координирана с него, Плевнелиев отговори, че срещата е координирана не само между българските институции, но и на европейско ниво, както и с други наши стратегически партньори в НАТО. Мога да потвърдя, че България е един активен член, който заедно с демократичното семейство търси решение по проблемите на Сирия, каза президентът. По думите на Плевнелиев в никакъв случай не може да се смята, че има каквото и да било форма на "индивидуален подход" на България. Член сме на едно сериозно семейство, което знае какво прави, добави държавният глава.

На въпрос за идеята за връщане на старото име на връх Шипка - Св. Никола, президентът Плевнелиев отговори, че има процедури, които трябва да се спазват. Нека обосновката да бъде предоставена на съответната комисия в президентството и тя ще се произнесе, каза той.

Запитан какво мисли за паметника пред НДК в София, президентът каза, че каквото и да е решението, то трябва да бъде взето от столичаните, те трябва да бъдат част от него.

По отношение на музей на тоталитаризма, Плевнелиев каза, че всички институции са длъжни да покажат фактите от миналото и той също иска да даде своя принос. Тъй като темата "Държавна сигурност" за мен е приоритет, аз договорих с германския президент Гаук, че заедно с него ще отворим музей на ДС в България, каза Плевнелиев. По думите му за такъв музей на "Московска" 5 вече се работи по предварителен проект.

На въпрос за родолюбивото дружество "Традиция", президентът Плевнелиев изрази благодарност за тяхната дейност и посочи възможността за подкрепа на организацията чрез създаването на фондация за българските символи. Президентът благодари и на областния управител на Габрово за патриотичната идея "Осинови паметник", чрез която вече над 16 паметници в Габровско и Старозагорско имат добри стопани в лицето на училища и частни компании.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното участва днес в националните чествания на връх Шипка по повод 135-та годишнина от Шипченската епопея, които са под негов патронаж.

Последвайте канала на

БТА
1370 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Тоя пак не си е пил хапчетата и си личи!

2012.08.18 | 21:06

14
Плевнелиев: За да раздаваме германски доходи, трябва и да произвеждаме като тях => какво да произвеждаме бе Плевнелиев ти кога си произвеждал нещо , че даваш съвети кое как да се прави ходиш на разни екскурзии и посещаваш някой завод и като го разглеждаш прави ли ти впечатление , че е пълно с модерни машини и не работят пенсионери на тях, а млади хора и не за 650 лева на месец ? Я вземи посети един от нашите заводи ( то май не останаха такива които още да работят и произвеждат от построените по соца ама потърси ) разгледай го и направи съпоставка между тоя в Германия и нашият и после давай акъл тия съвети на олигарсите около теб и Бойко ги раздавай ние не спим в сатенени чаршафи имаме си понятие кое как става ( и защо става в Германия и защо не става тук при нас )!
И децата на герберите вече знаят че:

2012.08.16 | 00:16

3
Тройната коалиция е виновна за всичко ! ГЕРБ ни води към светлото бъдеще ( на страна член на ЕС и НАТО ) със стандарт на бабанова република от Карибскията басейн ! Поне имаме метро в София и магистрала от София до Бургас ( все още не е построена цялата и за това познайте кой е виновен пак ? ) по която столичните селендури да могат да посещават тяхното море което бургазлии услужливо им пазят за да има къде да се облекчават по време на отпуската !
И децата на герберите вече знаят че:

2012.08.18 | 21:05

13
Тройната коалиция е виновна за всичко ! ГЕРБ ни води към светлото бъдеще ( на страна член на ЕС и НАТО ) със стандарт на бананова република от Карибскията басейн ! Поне имаме метро в София и магистрала от София до Бургас ( все още не е построена цялата и за това познайте кой е виновен пак ? ) по която столичните селендури да могат да посещават тяхното море което бургазлии услужливо им пазят за да има къде да се облекчават по време на отпуската !
Буко Баламата

2012.08.18 | 21:05

12
Господин Президент или Другарю Комсомолски секретар, какво означава "да раздаваме"? Заплатите като някаква милостиня от страна на работдателя ли е. Ако на следващите избори пак спечели ГЕРБ ще ставам китаец. Там корумпираните управници ги екзекутират на площада.

2012.08.16 | 00:31

8
Плевнелиев като ти не пука какво мислим ние вземете попитайте някоя врачка ( примерно тая вещицата на Берлускони ) може тя и личният й клингон може да знаят ( да не давате излишни пари на знаещите и можещите като нас , а да има за любовниците ви или за биячите ви от охраната ние и без това не смятаме да се заседяваме щом се отвори пазара на труда в Европа и се възстанови световната икономиката тръгваме ти си спи заедно със другите партийни секретари сини или червени ) .

2012.08.18 | 21:05

11
Пазарът на труда отдавна е отворен! Просто си потърсете работа и се махайте от ГРОБАРИЯ!

2012.08.16 | 10:32

10
Гола статистика:средностатистически работник през 1985 получава около 350 лева.Цени на:парно-12-13 лв.месечно,вода-0.12 лв.куб.м:хляб-бял0.32лв(килограм).месо-свинско2.8-3.6лв за килограм,риба-шаран-1.2лв,скумрия0.8-1.2лв.кг.колбаси-средно-2.4лв.кг.,луканка(истинска)-5.6лв.кг.олио-1.2лв.литър.кис.млеко-1кг-0.52лв;пресно-0.32 литър;яйца-0,12 лв.за брой;масло-0.55лв-125гр.;захар- 1.00лв кг;зрял боб-1.00лв кг.детски пюрета(100% натурално)0.16лв за брой;плодов нектар0.25л бутилка-плодове-череши-015-0.20 лв кг.дини-0.15-до0.06 лв кг.;безалкохолни-кока кола-0.25лв.швепс-015лв.;бензин-А-95-0.32лв.литър;нафта-0.08лв за литър;градски транспорт-0.06лв.ученически и студентски карти-5.00лв целогодишно.почивно дело-семейна карта за море . за четирима-24 лева за 14 дни-храна и спане.Ученически и студентски столове-0.50лв за три яденета. Пенсиониране-50години -жени,55-мъже.Всички храни се приготвяха по държавен стандарт-БДС,при стриктен контрол от страна на технолози .Не съм червен;син, пембян и прочие.Обикновените хора живееха така.

2012.08.16 | 10:27

9
Плевнелиев: За да раздаваме германски доходи, трябва и да произвеждаме като тях => Да произвеждаме плевня обаче къде (Слънчев Бряг ли ? ) и какво ( алкохол и амфетамини ли ? ) . Когато построите заводи вместо кръчми и молове и увеличите заплатите ще се произвежда за колкото ни плащате за толкова ви работим . Висока производителност се прави със модерни машини,модерни технологии и със професионалисти мотивирани със високи доходи със минимална заплата ( или със висока която обаче се плаща на половина или на 1/3 и то веднъж на 4 или 5 месеца няма да станат нещата , а докато умувате как да изкарате от "портфейлите си някой лев" все повече от нас ще са избягали зад граница там където отдавна са измислили топлата вода ! Като си останете само със пенсионерите,циганите и една шепа алкохолици и наркомани и затворниците по затворите ще ви дойде ума ама ще е късно !

2012.08.16 | 00:26

5
Поздравления!Малко ми просветна,че все още има работещи мозъци в тази оглозгана държава.Лошото е,че ще избягате,но за какво пък и да останете.Да аргатувате на пишман-бизнесмени(то и затова бизнеса е цъфнал),за дребни левчета,да ви се правят на велики,като реално нямат1/10 от сивото ви вещество.Погледнете социалният им живот:Натрупал лесни пари,следва скъпа кола ама от най-скъпите,охрана от 5-6 дебила(за какво ли му е),развод и супер брак с фолкдива или миска и до тук......БЕГАЙТЕЕЕЕЕЕ!

2012.08.16 | 00:31

7
смешник

2012.08.16 | 00:31

6
Герберски ГЛУПАК !
Доживяхме чиновник да ни учи как се правят нещата

2012.08.16 | 00:18

4
Браво Плевнелиев ако не беше ти да ни отвориш очите нямаше да се сетим сами интересно сам ли стигна до тоя извод или ти го подсказаха на поредната безсмислена екскурзия домакините ! Интересно за какво ходите на посещение по заводите в чужбина като дали разглеждате производство на автомобили или на климатици за канцеларска флегма като теб е без никаква разлика въобще правиш ли разлика и научаваш ли нещо полезно или само си запълваш свободното време и не възразяваш да не би домакина да вземе и да се обиди ? Вземете намерете някой глупак да инвестира в България , че вече са много зле нещата както е тръгнало скоро и сутеньори , проститутки и домашна прислуга няма да можем да изнасяме не знам дали знаеш ама ръждаемостта всяка година е все по-малка и който все още има поне малко мозък бяга някъде на край света там където вас комунистите ви НЯМА!

2012.08.15 | 23:28

2
Модерна индустрия със работещи пенсионери ( не владеещи език със средно образование, и не ползващи компютри и интернет) и машини и сграден фонд на по 30 или 45 години няма да станат нещата 22 години ни източвахте държавата и сега като свършиха парите или може станахте твърде много тарикатите и няма достатъчно за всички се сетихте , че така няма да може да продължат нещата още дълго ! Не забравяй да повтаряш мантрата ,че тройната коалиция е виновна ( ние знаем истината , че всички сте еднакво виновни държава със чиновнически фокуси не се управлява и не се развива нито пък индустрия или IT сектор !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини