Министър Андрей Цеков: Измененията в ЗУТ нямат отношение към строителството на "Хемус"

  • 02 ноември 2023 18:48

  • 1057
  • 3
Министър Андрей Цеков: Измененията в ЗУТ нямат отношение към строителството на "Хемус"
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

В последните години държавата и общините са възлагали редица строежи без строителни книжа. Тези строежи са изпълнявани под формата на текущи ремонти, а всъщност е правена реконструкция или рехабилитация, за която е нужно разрешение за строеж и одобрени инвестиционни проекти. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на регионалното развитие Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното.

Според него, тези пътища и водопроводи съществуват и се ползват от българските граждани.

"Ние ползваме тези обекти без да има строителни документи и без да сме уверени в това дали те отговарят на всички изисквания за строежите. Поради това е необходимо всички тези публични обекти да бъдат подложени на някакъв вид инспекция, така че да се даде възможност да бъдат редовно въведени в експлоатация, ако отговарят на всички нормативни изисквания. Това е смисъла на предложените промени", обясни регионалният министър.

Регионалният министър: Липсата на контрол действа отпускащо на някои строителни компании

По думите му там, където държавата, респективно общината, е допуснала изграждането на един такъв строеж пи той вече се ползва, да може да продължи да се ползва с цялата увереност, че отговаря на изискванията.

Цеков коментира още и изграждането на АМ "Хемус", където е било констатирано незаконно строителство само в участък 4 и то е премахнато. Измененията в Закона за устройство на територията по никакъв начин нямат отношение към строителството на магистралата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1057 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.03 | 07:07

3
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:------>> mub.me/medik

2023.11.02 | 20:15

2
докато УМУВАТЕ, МИНАХА 100 ГОДИНИ!!! ПО-ДОБРЕ ПЪТИЩА БЕЗ КНИЖА, ОТКОЛКОТО КНИЖА БЕЗ ПЪТИЩА, АМАН ТО УМНИЦИ
Тодор

2023.11.02 | 19:29

1
Май ще узаконите и на "ромите" бараките , или пък за тия с милионите става аз бай Иван не става.

Добави коментар

Водещи новини