Правителството ще обсъжда прага на бедност и решава за новите „Страйкъри“

  • 01 ноември 2023 07:27

  • 886
  • 2
Правителството ще обсъжда прага на бедност и решава за новите „Страйкъри“
© Булфото (архив)

Правителството на Николай Денков ще обсъжда прага на бедност на редовното заседание на Министерския съвет. През миналата седмица се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на който темата бе дискутирана. 

Тогава правителството предложи линията на бедност да се покачи с 4,4%, като от 504 лева се увеличи на 526 лева. Предложението бе прието от представителите на бизнеса, но синдикатите настояваха увеличението да бъде по-голямо. Те смятат, че промяната на линията на бедност трябва да съответства на инфлацията в страната.

Освен линията на бедност, правителството ще трябва да реши и за закупуването на новите бронетранспортьори "Страйкър". Преди депутатите да излязат във ваканция за подготовката на местните избори министърът на отбраната призова парламента да одобри проекта за инвестиционния разход за модернизиране на Българската армия. 

Със зенитно-ракетни формирования и МиГ-29: Учение над България за радиоелектронни смущения

Заседанието на Министерския съвет ще започне в 11:00 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
886 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.01 | 09:34

2
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

2023.11.01 | 09:16

1
ДА КУПУВАТ СТРАЙКЪРИТЕ ПО-БЪРЗО, АРМИЯТА ИМА НУЖДА ОТ ТЕХНИКА.

Добави коментар

Водещи новини