Шефът на ДАНС не се яви пред временната комисия за машинното гласуване

  • 31 октомври 2023 15:17

  • 1264
  • 2
Шефът на ДАНС не се яви пред временната комисия за машинното гласуване
©

Провали се заседанието на временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване, поради невъзможност на председателя на ДАНС Пламен Тончев да се яви пред депутатите, тъй като е възпрепятстван, предаде репортер на Novini.bg.

Това се случва, въпреки че представител на ДАНС бе се отзовал, в лицето на зам.-председателя Виолета Андреева.

Тошко Йорданов от „Има такъв народ” се оплака от саботаж на работата на комисията. „Искаме доклади, те не ни се предоставят. Саботира се работата на комисията”, заяви той.

Тошко Йорданов: ПП-ДБ унищожиха доверието към машините

Предложението за създаване на комисията беше на БСП и срещна подкрепата на всички политически партии.

Припомняме, че в петък, вечерта преди деня за размисъл, ЦИК отмени гласуването с машини на първия тур от местните избори в цялата страна. А като причина беше посочено съмнението за манипулиране на машните и фалшифициране на вота. ЦИК взе това решение на базата на доклад на ДАНС, в който е описано как зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов, заснел и прехвърлил на флашка процеса по генериране на код, с който се подписва софтуера на машините. Това доведе до остри политически и обществени реакции. А в позиция зам.-министъра Михаил Стойнов обяви, че докладът е пълен с непроверени и неверни твърдения.

Вчера във Върховния административен съд пристигнаха всички жалби срещу решението на ЦИК. 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.31 | 21:30

2
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спе`рма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

2023.10.31 | 15:42

1
Ууууууу държаврн служител бяга от работодателите си, уууууууу

Добави коментар

Водещи новини