Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова пристига у нас

  • 26 октомври 2023 18:00

  • 974
  • 2
Заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова пристига у нас
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 27 октомври (петък) заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за ценностите и прозрачността, Вера Йоурова ще бъде на посещение в България, съобщиха от представителството на ЕК в София.

В София тя ще проведе срещи със заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, с министъра на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в, с председателя на Конституционния съд на Република България Павлина Панова, с председателя на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и членове на парламентарни комисии.

По време на визитата си заместник-председателят Йоурова ще участва в първата годишна среща на Балканския конституционен форум, която събира представители на конституционните юрисдикции на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Северна Македония, Турция, Хърватия и Черна гора.

Вера Йоурова ще разговаря и с представители на гражданското общество, медии и публични институции относно борбата с дезинформацията в Европейския съюз в рамките на инициативата „Българска коалиция срещу дезинформацията“.

Еврокомисар Оливер Вархей пристига у нас

Последвайте канала на

Валери Зайцев
974 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Stamatis

2023.10.27 | 08:30

2
Измислят за нас, чехите и другите комисари от бившия соц. блок, някакви постчета, колкото да не е без хич! Обикалят наред-назад, придават си важност и раздават съвети, никому ненужни!

2023.10.26 | 18:18

1
Грозилище

Добави коментар

Водещи новини