Мария Габриел разговаря с постоянния представител на САЩ в НАТО

  • 21 октомври 2023 13:25

  • 834
  • 6
Мария Габриел разговаря с постоянния представител на САЩ в НАТО
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Заместник-министър председателят и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова се срещна в Министерството на външните работи (МВнР) с постоянния представител на САЩ в НАТО посланик Джулиан Смит. Това съобщиха от пресцентъра на външното ни министерство. 

Посланик Смит е заемала длъжността заместник-съветник по националната сигурност към офиса на вицепрезидента Джо Байдън в администрацията на президента Барак Обама.

Във фокуса на разговорите бяха поставени темите за стратегическата позиция на България в НАТО по отношение на Източния фланг, сигурността в Черноморския регион и подкрепата за Украйна. И двете изразиха подкрепата си за Израел и категорично осъдиха терористичните действия на „Хамас“. Тема на разговора бяха и решенията взети на Срещата на върха във Вилнюс.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с постоянния представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит

Обсъдено бе важното значение на киберсигурността и борбата с дезинформацията. Вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова акцентира на подписания Меморандум за разбирателство между България и САЩ, чрез който се засилва сътрудничеството за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация. Документът осигурява здрава основа за съвместна работа на двете държави срещу разпространението на дезинформация и медийни манипулации, които представляват нарастваща заплаха в Централна и Източна Европа.

Сред другите дискутирани теми бяха иновационният фонд на НАТО и възможностите за взаимодействие с инициативата „Три морета“, както и предстоящата среща на външните министри на страните-членки на НАТО.

Сътрудничество, устойчивост, споделяне на опит – това са посланията от днешната среща. Радвам се, че като съюзници в рамките на НАТО и стратегически партньори отговаряме заедно на регионални и глобални предизвикателства, заяви вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Постоянният представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит се срещна също с президента Румен Радев и с министъра на отбраната Тодор Тагарев. Тя участва в Международната конференция „Спечелване на мира в Украйна“, организирана от Софийския форум за сигурност със съдействието на Посолството на САЩ в България, която се проведе вчера в Централния военен клуб в столицата.

„Признателни сме за това, което България направи за Украйна“, заяви Смит на конференцията и подчерта, че на фона на комплексната среда за сигурност САЩ ще продължи подкрепата си към Украйна, но и ще осигури подкрепа на Израел.

Последвайте канала на

Владимир Василев
834 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.10.21 | 19:46

6
Искате ли дълъг и страстен секс за няколко часа, много спеpма, издръжливост, повишен тестостерон (лечение на простатит и плешивост) вече е възможно и безопасно на всяка възраст. Прочетете сами -----> mub.me/medik
БАЙ Ставри

2023.10.21 | 16:11

5
ТАЗИ ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИ ..... БОЙКО ИЗРОДА Е ВИНОВЕН ,ЧЕ ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ И СЕ ИСКА ДА СЕ ИЗПЕРЕ , АМА СТРАШНИЯТ СЪД ТЕПЪРВА ПРЕДСТОЙ ЗА НЕГО

2023.10.21 | 15:21

4
ТРАВЕРС ДО КАРТОФИТЕ

2023.10.21 | 14:43

2
То тя постоянно си разговаря с някого вече 10-тина години, ама файда юк, сигурно си говорят за времето.

2023.10.21 | 15:08

3
Тя не е лошо и за пластичен хирург , да говори че прилича на болен оплешивяващ мъж
Чочо

2023.10.21 | 13:38

1
На,тази,Г-жаСмит,само,хигеанисткатя,наНС,не,се,поклони

Добави коментар

Водещи новини