Румен Радев се срещна с постоянния представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит

  • 19 октомври 2023 18:53

  • 910
  • 4
Румен Радев се срещна с постоянния представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Предизвикателствата в сферата на сигурността в региона обсъди държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с постоянния представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит по време на среща днес в президентската институция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Усложнената среда на сигурност вследствие на войната на Русия срещу Украйна и военните действия между „Хамас“ и Израел, военната криза в Южен Кавказ, както и ескалацията на напрежение в Западните Балкани, бяха във фокуса на разговора. В срещата участва и посланикът на САЩ в България Кенет Мертен.

Румен Радев: Ескалацията на военните действия съдържа огромен потенциал от глобална дестабилизация

Държавният глава подчерта ролята на икономическата, транспортната и енергийната свързаност в нашия регион като ключов фактор за укрепване на стабилността и сигурността и справяне с последиците от нарушените вериги на доставки вследствие на военните кризи. Обсъдено беше и стратегическото партньорство между България и САЩ в сферата на отбраната, сигурността, индустриалното сътрудничество и трансфера на технологии, включително в процеса на модернизация на Българските въоръжени сили.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
910 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.19 | 22:48

4
Кой каза Руснаците идват? САЩ и НАТО в лайна.
ссс

2023.10.19 | 22:41

3
Сигурно с отвращение се е срещал,все пак не е някой от Русия

2023.10.19 | 21:42

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

2023.10.19 | 20:34

1
Измекяри

Добави коментар

Водещи новини