Работи се по нова модерна система за издаване на билети в БДЖ

  • 17 октомври 2023 15:06

  • 1033
  • 1
Работи се по нова модерна система за издаване на билети в БДЖ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Започната е работата за изграждане на нова модерна система за издаване на билети в „БДЖ-Пътнически превози“, чиято идея е да бъде интегрирана в голямата единна система за издаване на общ превозен документ.

Това заяви заместник-министърът на транспорта Бисер Минчев, който откри провеждащия се в столицата железопътен форум на тема „Предизвикателства в развитието на железопътния транспорт“.

Минчев обясни, че страната ни се стреми към вече утвърдената практика в много страни да се пътува с различни видове транспорт с един превозен документ.

Проектът на График за движение на влаковете за 2024 г. е публикуван за обществено обсъждане

„Да стигнем това, което го има в Европа – с един билет да можеш да пътуваш с влак, автобус, а пък защо не и със самолет и морски транспорт“, посочи заместник-министърът.

Пред участниците във форума той подчерта, че пътническата услуга в железниците трябва да бъде подобрена, а за това има две важни условия – да бъде вдигната скоростта на пътуване, както и да се придобие нов подвижен състав.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1033 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.17 | 16:35

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много спе.рма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини