Петър Витанов за членството ни в Шенген: Вероятно ще ни подхвърлят някое бонбонче

  • 13 октомври 2023 17:55

  • 1558
  • 3
Петър Витанов за членството ни в Шенген: Вероятно ще ни подхвърлят някое бонбонче
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Всеки вот на недоверие е демократична процедура на опозицията и не може да кажеш, че това е загуба на време. Днес ясно се видя кои са коалиционните партньори, защото днес цялата ПГ на ДПС застана зад кабинета. Това формирование не трябва повече да се нарича „сглобка“, защото се видя, че това си е чиста коалиция. Това заяви в ефира на Nova News евродепутатът от БСП Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

По думите му от четири години у нас се говори за декарбонизация и предупреди, че в дългосрочен план въглищните мощности ще бъдат преустановени в цяла Европа.

Денков за следващия вот на недоверие: Пак загуба на време

България се е съгласила с тези политики на ЕС още през 2015 г. при управлението на ГЕРБ. Сегашното правителство управлява от четири месеца, а още няма енергийна стратегия. С какво ще заменим тези базови мощности? Ядрената енергия е зелена в цяла Европа. Нямаме даже индустриална стратегия, коментира той.

Относно референдума за 3-ти март евродепутатът обясни, че на него се подписват всякакви хора от най-различни възрасти и с най-различни политически пристрастия.

„Въпросът е надпартиен и искаме този въпрос да се реши веднъж завинаги от хората. Никой не желае паметта българска да стане жертва на конюнктурни политически виждания“, каза Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

По темата с конфликта в Близкия изток Витанов заяви, че Европейският съюз декларира безусловна подкрепа за Израел.

Конфликтът има дълбоки корени, решението няма да е лесно. Тук не става дума само за ивицата Газа или за Западния бряг, а за цялото човечество, защото има потенциал конфликтът да обхване други държави. Ето, вчера бяха атакувани летища в Дамаск и Алепу, не знам дали „Хизбула“ няма да атакува от територията на Ливан, дали Иран няма да се намеси заедно с други арабски страни. Когато има множество регионални конфликти, това може да окаже негативно въздействие върху цялото човечество, коментира Витанов и допълни, че със сигурност размириците в региона ще отключат нова бежанска вълна.

В заключение евродепутатът остана скептичен, че България ще получи пълноправно членство в Шенген в рамките на Испанското председателство.

„Вероятно ще ни подхвърлят някое бонбонче и ще ни допуснат само по вода“, прогнозира Витанов.

Зам.-председател на ЕК за влизането ни в Шенген: Всички планети са се подредили, очаквайте положителен отговор

Последвайте канала на

Владимир Василев
1558 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Даа

2023.11.27 | 22:15

3
Давърви на майнатаси този шенген и евро

2023.10.13 | 22:55

2
Искате ли луд се кс за 2-3 часа, силна ерекция, продължителна липса на еякулация и повишен тестостерон! Сега е възможно и безопасно! Сега това нещо вече е в открита продажба -----> mub.me/neoix
ИСТИНАТА

2023.10.13 | 21:39

1
"Другарю-евродепутат" Петър,колкото и да се НАПЪВАТЕ,НЕ МОЖЕТЕ да ПРИКРИЕТЕ ИСТИНАТА,а тя е: "БСП"="бсп"+"дпс"+ ОПГ"герб"!!! ТОВА е ИСТИНСКАТА КОАЛИЦИЯ в България !!! От ТАМ идва КОРУПЦИЯТА в България!!!

Добави коментар

Водещи новини