Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

  • 12 октомври 2023 16:51

  • 758
  • 3
Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции
©
Слушай новината Слушай новината

Мила Ненова е назначена за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) със заповед на министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева, съонщават от Министерство на иновациите и растежа.

Мила Ненова е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2016 г. е директор на Конфиндустрия България - сдружението на италианския бизнес в България. Притежава опит в управлението и създаването на двустранни икономически връзки и промотирането на България като добра дестинация за инвестиции. Има опит още в областта на управлението на човешките ресурси и индустриалните отношения, както и на европейски проекти.

„Убедена съм, че заедно можем да превърнем България в привлекателно място за инвестиции, базирани на талант и възможности за комерсиализиране на научната и развойна дейност в различни сектори. Смятам, че можем да развием най- високотехнологичните от тях, базирани на новата вълна иновации и по-този начин да градим конструктивни двустранни взаимоотношения. Разчитам изключително много на екипа на БАИ да ни подкрепи за постигането на тези цели и да превърнем България в иновационен хъб за Югоизточна Европа“, каза министър Стойчева при представянето на Ненова пред служителите на агенцията.

Новият председател на ССИ се срещна с бизнес експерта и съветник на президента Обама г-н Дан Шомон

Министърът подчерта, че Българската агенция за инвестиции има огромен потенциал, който трябва да бъде разгърнат, за да се засили икономическият растеж на страната и да се повиши конкурентоспособността ѝ.

„Ще насочим усилия към привличането на ключови инвеститори във високотехнологичните индустрии. Разчитам на младия и ентусиазиран екип на БАИ, за да развием и отговорим на визията на министъра на иновациите и растежа с промотирането на България като привлекателна дестинация за високотехнологични компании”, каза Ненова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
758 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.12 | 17:55

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Перник, ж.к.Изток

2023.10.12 | 16:59

1
Звездният кечист Test умря (wwe)
НОВИНИ БГ

2023.10.12 | 17:00

2
!!! на.де.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недоста.тъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка. МАНГАЛКА СЪС ЗЛО ИЗРАЖЕНИЕ . Най точното определение. Вещица или Сатанист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист. Тази снимка е старичка, но...СНИМКА ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО.

Добави коментар

Водещи новини