Общинските съветници в Пловдив гласуваха отлагане на ремонта на Бетонния мост

  • 11 октомври 2023 10:39

  • 1123
  • 4
Общинските съветници в Пловдив гласуваха отлагане на ремонта на Бетонния мост
© Google Maps
Слушай новината Слушай новината

С голямо мнозинство от 40 "за" пловдивските съветници гласуваха предложението на ВМРО, "Кауза Пловдив" и ЗС "Александър Стамболийски" ремонтът на Бетонния мост да се отложи, докато не се построи пробивът под гарата.

"Ако съоръжението бъде затворено за ремонт, Пловдив ще се окаже в тотална тапа", обясни съветникът Стефан Послийски. По план работата по моста трябва да продължи половин година. През това време ще бъде извършена реконструкцията.

Кандидат-кметът на ПП-ДБ в Пловдив поиска да не се затваря Бетонния мост преди завършването на пробива под гарата

Припомнено беше, че община Пловдив и НКЖИ са се разбрали мостът да бъде затворен за движение, след като се пусне булевард "Христо Ботев", както и кръговото кръстовище на гарата, което сега е разкопано, а също и да бъде приключен ремонтът на улица "Даме Груев".

От НКЖИ твърдят, че това е невъзможно, тъй като ще бъдат загубени огромно количество европейски средства. Оттам напомниха, че пробивът ще е готов едва след една година.

Градоначалникът Здравко Димитров припомни, че лично той е спасил Бетонния мост от събаряне, за което имаше гласувано решение в миналия мандат.

Съветниците от ГЕРБ пък са внесли декларация, с която настояват за среща с транспортния министър да се намери приемлив вариант, пише 24 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1123 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.10.11 | 15:22

4
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
БЪЛГАРИН

2023.10.11 | 12:20

3
ЩЕ ОБЕЩАЕ ЛИ НЯКОЙ НА ГРАЖДАНИТЕ НА ВАРНА И НА ТРАНЗИТНО ПРЕМИНАВАЩИТЕ ЗА ТУРЦИЯ НОВ МОСТ /ТОЗИ ЩЕ ПАДНЕ МНОГО СКОРО /, КОЙТО ОБЕЩАЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАН НЕ ЗА КМЕТ А ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПОНЕ ЗА 5 МАНДАТА,
БЪЛГАРИН

2023.10.11 | 12:19

2
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА МИ СПИРАТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА АСПАРУХОВИА МОСТ. ПУСКАМ ГИ И В РУМЪНСКИ И В ТУРСКИ САЙТОВЕ -НЕЗНАЙНО ЗАЩО ТАМ ГИ ПОБЛИКУВАТ
Диди

2023.10.11 | 11:08

1
Южен е сто и тридесет хиляди без селата от родопската яка. Ако някой си мисли, че с проекти от преди 60години ще отпуши града много се лъже. Канала под гарата е път от никъде за никъде не предлага решения а нови усложнения. Софийски проект за усвояване на пари.

Добави коментар

Водещи новини