Калин Стоянов: Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер

  • 09 октомври 2023 14:39

  • 765
  • 2
Калин Стоянов: Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Взаимоотношенията ни с Турция имат стратегически характер. Това каза по време на посещението си в Турция министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, съобщават от пресцентъра МВР.

Стоянов се срещна с турския си колега Али Йерликая. Основен момент в срещата между двамата министри беше темата за нелегалната миграция и усилията, които двете държави влагат в тази насока.

Високо ценим ролята на Турция по отношение гарантиране сигурността в региона, както и сигурността на ЕС като цяло. Подчертаваме това пред всички наши партньори. Охраната на общата ни граница и борбата с нелегалната миграция са наши общи приоритети“, подчерта българският вътрешен министър.  Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните посочи, че от страна на българската гранична полиция са предприети серия от мерки за противодействие на незаконната миграция, които вече дават резултати. Той подчерта и ролята на турските гранични власти в това отношение. „Ще продължим да настояваме пред нашите европейски партньори, че Европейският съюз следва да е солидарен с България и съответно с Турция. Ще продължим да настояваме за подкрепа както към нас, така и към вас", увери българският вътрешен министър. 

Борислав Сарафов обсъди с Ладислав Хамран и Катрин де Бол сътрудничеството между ПРБ, Евроджъст и Европол

От своя страна Али Йерликая запозна българската делегация с предприетите от турска страна мерки през последните месеци, както в граничната територия, така и във вътрешността на страната.

„Правим усилия никой да не преминава незаконно границите. Полагат се много усилия в тази посока. Ще има опити, но много от мигрантите ще се откажат да преминават през нашата територия“, каза турският вътрешен министър и допълни, че на територията на южната ни съседка в момента има около четири милиона мигранти.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че делегация на институцията водена от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, е на посещение в Анкара. Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин и вътрешния министър на Република Турция Али Йерликая. Предвидена е среща и с турския министър на правосъдието Йълмаз Тунч.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
765 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.09 | 15:14

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Емѝ...

2023.10.09 | 15:06

1
Бих духал на турчина, само ако си плати в долари !

Добави коментар

Водещи новини