Росен Желязков ще открие заседание на Комитета по културни, образователни и социални въпроси на ПАЧИС

  • 02 октомври 2023 07:03

  • 714
  • 0
Росен Желязков ще открие заседание на Комитета по културни, образователни и социални въпроси на ПАЧИС
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети ще открие днес 61-ото заседание на Комитета по културни, образователни и социални въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС). Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Заседанието ще бъде в Бургас. На откриването на форума изказвания ще направят ръководителят на делегацията на Народното събрание в Асамблеята Петър Кънев и генералният секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев. Гост на събитието ще бъде председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова.

Росен Желязков: Бъдещето ни е тясно свързано с дигитализацията

Основната тема на заседанието на ПАЧИС ще бъде ролята на парламентите за укрепване на политиките в областта на закрилата на детето в държавите членки на Черноморското икономическо сътрудничество. По нея проект на доклад ще представи арменският депутат Гегам Манукян, а изказвания ще направят членове на българската делегация в ПАЧИС.

Очаква се участниците да определят темата, датата и мястото на следващото заседание на комитета.

През юли Държавната агенция за закрила на детето обяви, че започват приложение за разговор и консултации с деца, който ще бъде достъпен през официалната интернет страница на Националната телефонна линия за деца на агенцията. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини