Асен Василев: Данъчните закони няма да бъдат изтеглени

  • 29 септември 2023 17:06

  • 2429
  • 4
© bulphoto (архив)

„Министерството на финансите е публикувало данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени, ставката няма да бъде променена на 9%. Водим разговори с бранша за изсветляване на бизнеса. Тези разговори са в няколко посоки, от бранша предложиха 7-8 предложения, очаквам ги в писмен вид”, заяви финансовият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на брифинг в Министерски съвет, след приключване на извънредното заседание във връзка с териториалните планове, предаде репортер на Novini.bg.

Василев представи някои от идеите си: "всяко заведение да има ПОС терминал и да има глоба за онези, които нямат такъв. Сред другите идеи са да не се плаща сметката, ако няма издаден касов бон, да не се осигуряват служители на половин работен ден, освен, ако не са учащи или нямат втора работа, да се вдигне осигурителната ставка, каза финансовият министър.

По повод протестите на енергетиците Василев каза, че е приет стратегически документ. „Правителството прие Плана за справедлив преход. Този план ще бъде изпратен на ЕК утре. Това е буквално крайният срок, за да не загубим финансирането. Миналата година загубихме над 100 млн., защото Планът не беше изпратен”. 

Премиерът Денков: Няма дати за затваряне на конкретни въглищни централи, подготвяме социални пакети за миньорите

Василев обясни, че първоначално е обмислено тези планове да бъдат изпратени към 30 септември 2022 г., но служебните кабинети не са изпратили плановете. "Редовният кабинет успя да проведе обществени обсъждания", каза Василев. "Единственият липсващ елемент от този план беше, ако хора искат да напуснат, да имат пакети, с които могат да го направят. Стандартните пакети са 24-месечни. В България те могат да бъдат до 36 месеца. Един подобен пакет би бил около 140-150 000 лв. на човек", уточни той.

„С Плана за възстановяване, с Плана за справедлив преход и съфинансиране от бюджета целим хората да запазят доходите си, да се привлекат достатъчно инвеститори и да се завърши една програма, която ще отнеме 10 г. Целият регион на мините да се рекултивира, за да стане нормален за индустриална дейност. За земеделска дейност ще отнеме няколко десетилетия”, каза още финансовият министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2429 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.09.29 | 22:32

4
Разпродажба!!! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.----> mub.me/handy
фъъ

2023.09.29 | 18:07

3
150 хил лв обезщетение за оставане без работа ? Нормални ли сте ? Ние не сме Германия, да не говорим че и там няма подобни пари за подобно нещо ! Явно в момента начело на държавата са неуравновесени психари.
Майтапчи Йово

2023.09.29 | 17:46

2
Кокорчо Истината... избран от... "умните и красивите" в Бантустаня:)))! ПлашиПутарници... да илядите с него:)))!
ГНУСЕН Т РОЛ И ГНУСЕН САЙТ

2023.09.29 | 17:24

1
"ПРОТЕСТИТЕ НА ЕНЕРГЕПИЦИТЕ" СА ЯСНИ - ОТТАМ СЕ ХРАНИ РАШИСТКАТА МАФИЯ И ТЕ С ЛЪЖИ ПОДКОКОРОСВАТ ТАПАНАРИТЕ ДА КВИЧАТ. ТАСКОЕРМЕНКОВЩИНА.

Добави коментар

Водещи новини