Извънреден председателски съвет в парламента заради териториалните планове

  • 29 септември 2023 13:22

  • 1019
  • 1
Извънреден председателски съвет в парламента заради териториалните планове
© Pixabay

В Народното събрание се провежда извънреден председателски съвет по искане на опозицията.

По-рано в деловодството беше внесен проект на решение за отсрочка от един месец за изпращане в Брюксел на териториалните планове за справедлив енергиен преход, предава БНР. 

На председателския съвет трябва да се реши дали да бъде свикана извънредна енергийна комисия и дали проектът на решение да бъде обсъден и подложен на гласуване още днес в пленарната зала.

В проекта, под който са се подписали от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", се настоява да бъде изпълнено решението на Народното събрание за ревизия на плановете за въглищните централи.

В проекта се настоява Министерски съвет да бъде задължен до 15 октомври да приключи преговорите с Европейската комисия в изпълнение на решението на парламента.

Борисов и Василев се разбраха: Въглищните централи ще работят до 2038 година

Иска се и доклад за предприетите действия и постигнатите резултати  и подписване на споразумение за справедлив преход със синдикатите в срок до 20 октомври. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1019 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.29 | 17:02

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини