Румен Радев също проведе среща с еврокомисар Илиана Иванова

  • 28 септември 2023 18:01

  • 824
  • 4
Румен Радев също проведе среща с еврокомисар Илиана Иванова
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Приоритетите пред България в областта на иновациите и инвестициите във високи технологии обсъди президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща на „Дондуков“ 2 с комисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана ИвановаИлиана ИвановаИлиана Иванова е кандидатът на България за нов еврокомисар на мястото на Мария. Новоназначеният европейски комисар, излъчен от България, е на първо посещение у нас след встъпването ѝ в длъжност като член на ЕК.

Държавният глава поздрави Иванова за назначаването ѝ, като открои нейния ресор в Европейската комисия като стратегически важен за страната ни, тъй като е свързан с перспективни за България области като иновациите и научните изследвания, както и с развитието на младите хора и тяхното образование. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на потвърди подкрепата на президентската институция за политиките, допринасящи за модернизацията на България, особено по отношение на разработването и прилагането на научни иновативни постижения в нашата икономика. 

Денков и Илиана Иванова се разбраха: Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа

Президентът припомни за нарасналия инвестиционен интерес и значителния ръст на внесените проекти по Плана за възстановяване и устойчивост, в резултат на усилията на последното служебно правителство, както и за добрата информираност на бизнеса след проведени множество активни консултации и информационни срещи във всяка област от страната. Обща бе позицията, че страната ни следва да продължи да работи за улесняване на достъпността на програмите на Европейския съюз за подпомагане на иновативни компании у нас. 

В рамките на срещата бе обсъден и демографският проблем, вследствие на високите нива на емиграция на млади хора от България. Откроена бе необходимостта от въвеждането на мерки за тяхното привличане и задържане у нас чрез създаването на повече възможности за професионално развитие, съобщиха от прессекретариата на президентството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
824 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
има-няма

2023.09.28 | 21:38

4
няма и 50г. , а изглежда много по възрастна, щото е с много опит бе....
(нерегистриран)

2023.09.28 | 21:22

3
на тази мъжъ и беше на работа преди 10-12 г в Марица-Изток, Бранимирмисля че Тоягата му казваха, за никкъв не ставаше,едва изкара година -две, но тази му намери работа в Австрия, при предишното и евродепутатстване
????

2023.09.28 | 19:00

2
Г-н ПРЕЗИДЕНТ,КЪДЕ е ЮМРУКЪТ ???? КОИ са МУТРИТЕ,Г-н ПРЕЗИДЕНТ ????

2023.09.28 | 18:12

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини